Ambiţii mari la Craiova înaintea unui weekend de foc. ”Nu ne putem compara cu Podravka Vegeta, ca istorie, ca buget, însă sper să câştigăm pe teren şi să ne calificăm în grupele Ligii Campionilor”

5 sep 2018 2473 afişări Handbal
Ambiţii mari la Craiova înaintea unui weekend de foc. ”Nu ne putem compara cu Podravka Vegeta, ca istorie, ca buget, însă sper să câştigăm pe teren şi să ne calificăm în grupele Ligii Campionilor”

SCM Craiova a luat un start perfect de campionat, 30-22 cu Dunărea Brăila în prima etapă a Ligii Naţionale de handbal feminin, iar în aceste zile pune la punct ultimele detalii pentru turneul de calificare în grupele Ligii Campionilor, programat în 8-9 septembrie, la Koprivnica (Croaţia).

Înaintea plecării în Croaţia, antrenorul Bogdan Burcea şi trei jucătoare de bază ale echipei, Ana-Maria Ţicu, Jelena Trifunovic şi Ekaterina Dzhukeva, au vorbit despre examenul de la sfârşitul acestei săptămâni.

Tehnicianul deţinătoarei Cupei EHF este de părere că Podravka Koprivnica este favorita turneului, după tradiţie şi faptul că va juca acasă, dar speră ca SCM să obţină în premieră accederea în faza grupelor Ligii Campionilor. Până la un posibil meci cu Podravka, Craiova va trebui să treacă de Jagodina (Serbia). „Ne aşteaptă un turneu foarte greu. Întâlnim echipe foarte puternice şi sper să mai facem o surpriză şi să ne calificăm în grupele Ligii Campionilor. Nu ne putem compara cu Podravka Vegeta, ca istorie, ca buget, însă sper să câştigăm pe teren. Sper ca în finală, dacă vom ajunge acolo, să întâlnim Muratpasa, să evităm să evoluăm cu formaţia gazdă a turneului”, a susţinut Bogdan Burcea.

Ce au declarat jucătoarele:


REMUS BADEA / MEDIAFAX FOTO

  • “Va fi un turneu foarte greu, cu echipe puternice, însă sper ca noi să mergem în grupele Ligii Campionilor. Încă din copilărie mi-am dorit să ajung la acest nivel, iar în Croaţia vom da tot ce putem să ne calificăm mai departe”, Ana Maria Ţicu, centru SCM Craiova
  • “Trebuie să fim foarte concentrate în aceste două meciuri. În Liga Campionilor este alt nivel faţă de Cupa EHF şi cu siguranţă nu va fi uşor. Toate cele patru echipe îşi doresc acelaşi lucru: calificarea în grupele Champions League, iar lupta va fi acerbă”, Ekaterina Dzukheva, portar SCM Craiova
  • “După câştigarea Cupei EHF. ne aflăm în faţa unei noi provocări. Ne dorim să evoluăm în grupele Ligii Campionilor şi acest lucru nu se compară cu nimic. Orice sportiv îşi doreşte să ajungă aici şi vom face tot posibilul să ne calificăm”, Jelena Trifunovic, inter SCM Craiova

Program turneu de calificare Koprivnica:

Sâmbătă – 8 august

S.C.M. Craiova – ZORK Jagodina (Serbia), ora 17:30

H.C. Podravka Vegeta (Croaţia) – Muratpasa Belediyesi (Turcia), ora 20:30

Duminică – 9 august

Învinsele meciurilor din prima zi, ora 16:00

Câştigătoarele partidelor din prima zi, ora 19:00. În cazul în care va ajunge în finală, partida Craiovei va fi transmisă în direct pe DigiSport.

Sursa: scmcraiova.ro

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.