"Antrenorul mi-a cerut sex oral cu două ore înainte de concurs şi la două ore după. Ştiam că trebuie să o fac, pentru a merge la Jocuri!" Drama americancei care a învins-o pe Nadia Comăneci, devenind prima campioană mondială a SUA

9 nov 2018 54241 afişări Gimnastica
"Antrenorul mi-a cerut sex oral cu două ore înainte de concurs şi la două ore după. Ştiam că trebuie să o fac, pentru a merge la Jocuri!" Drama americancei care a învins-o pe Nadia Comăneci, devenind prima campioană mondială a SUA

Marcia Frederick a devenit, la 15 ani, prima campioană mondială a gimnasticii americane, după un succes la paralele, în 1978. Preţul plătit pentru a se duela cu Nadia Comăneci şi a-şi împlini visul: doi ani de abuzuri din partea antrenorului său, cu zece ani mai în vârstă, Richard Carlson, reprize de sex oral înainte şi după finalele mondiale şi o traumă pe care a ţinut-o secretă mai bine de trei decenii.

Fosta gimnastă a făcut dezvăluiri în cadrul unor audieri ale căror transcrieri au ajuns în posesia Daily Mail, vorbind despre ororile îndurate, dar şi despre faptul că antrenoarea coordonatoare a lotului de la acel moment a muşamalizat cazul în momentul în care gimnasta l-a raportat de Carlson.

Frederick a declarat că "la început, a fost vorba despre atingeri, antrenorul i-ar fi cerut să îi atingă prin trening organele genitale, apoi s-a ajuns la sex oral. Nu mi-a plăcut, nu a fost niciodată consensual, dar o făceam pentru că ştim că trebuie să o fac, pentru a merge la Jocuri". Potrivit relatărilor consemnate de Daily Mail, antrenorul, căsătorit la vremea respectivă, i-a cerut sportivei sale să îi facă sex oral chiar cu două ore înaintea finalei din 1978, dar şi la două ore după concursul care o încoronase regină pe Marcia.

În condiţii similare, un an mai târziu, Marcia Frederick a obţinut prima notă de zece din istoria gimnasticii americane. Marcia a mai povestit că era forţată să îşi satisfacă antrenorul în timpul deplasărilor cu microbuzul. Deşi iniţial i s-a plâns antrenoarei coordonatoare a lotului, Muriel Dav id Grossfeld, cazul a fost muşamalizat de aceasta, iar Marcia a mai avut curaj să rupă tăcerea, de această dată în faţa instanţei, abia în 2015.

Drama lui Frederick a luat proporţii: tot ce a îndurat ca fiind necesar pentru atingerea visului olimpic s-a spulberat în 1980, când Statele Unite au boicotat Jocurile Olimpice de la Moscova. Mai mult, în momentul în care i-a mărturisit tatălui său drama trăită, Marcia Frederick a fost dezmoştenită.

Richard Carlson a recunoscut faptul că a întreţinut relaţii sexuale cu Marcia Frederick, însă a specificat că acest lucru s-a întâmplat doar după ce eleva sa a devenit majoră. În plus, antrenorul a susţinut că actele sexuale au fost consensuale şi că "doar ea l-a atins, nu şi invers". La fel de şocantă este şi o altă mărturisire a celui care ar fi trebuit să le fie profesor tinerelor gimnaste: "nu este deloc neobişnuit ca antrenorii să se căsătorească cu o sportivă pe care o pregătesc. Asta şi-o fi imaginat şi Marcia că avea să se întâmple".


În 2015, Richard Carlson a fost anchetat şi suspendat, timp de trei ani, pentru în treţinerea de relaţii sexuale cu tinere gimnaste.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.