EXCLUSIV | Mesaj pentru noul comandant al CSA Steaua: „La sport nu se folosesc cartuşe, ci strategii!”

16 oct 2018 1721 afişări Alte Sporturi
EXCLUSIV | Mesaj pentru noul comandant al CSA Steaua: „La sport nu se folosesc cartuşe, ci strategii!”

CSA Steaua are de la începutul acestei săptămâni un nou comandant, în persoana lui Pompiliu Bixi Mocanu, un ofiţer de carieră, care în trecut a avut mai multe misiuni militare în Afganistan şi Angola.

Noul şef al Stelei nu este cunoscut publicului larg, nici măcar sportivilor din cadrul clubului. După instalarea lui Pompiliu Bixi Mocanu, Gheorghe Goran, fost angajat al CSA Steaua timp de 34 de ani, i-a transmis un mesaj noului conducător: „Îi urez mult succes noului comandant al clubului Steaua, dar îi spun că obţinerea marilor rezultate sportive seamnă cu un un <<război>> unde nu se folosesc cartuşe, ci numai strategii”.

Ca handbalist, Gheorghe Goran a câştigat tot ce se putea la Steaua, Cupa Campionilor Europeni în 1968 şi titlul de campion mondial cu România în 1970. Ulterior, el a făcut parte din Consiliul de conducere al clubului, fiind responsabil de funcţionarea a cinci secţii, handbal, tenis, atletism, tir şi gimnastică.

Pompiliu Bixi Mocanu l-a înlocuit în funcţie pe Cristian Petrea, fără ca MApN să ofere explicaţii până în acest moment. Singura motivaţie a fost că ex-comandantul Petrea a fost eliberat la cerere, fiind numit într-o funcţie în cadrul Ministerului Apărării Naţionale. Cine crede în acest scenariu?

Colonelul Bixi-Pompiliu Mocanu a fost detaşat şi împuternicit pe o perioadă de 6 luni. El este angajat al MApN din anul 1985, fiind absolvent al Academiei de Înalte Studii Militare din Bucureşti, în anul 2002, ca şef de promoţie. Printre funcţiile îndeplinite de-a lungul carierei, colonelul Bixi-Pompiliu Mocanu a comandat Baza Sprijin Logistic „Muntenia” şi Şcoala de Aplicaţie pentru Logistică „Gl. Constantin Zaharia”.  Este veteran al teatrelor de de operaţii, cu cinci misiuni executate în Afganistan şi două în Angola. De la data de 1 decembrie 2017, colonelul Mocanu a îndeplinit funcţia de şef de stat major al Comandamentului Logistic Întrunit.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.