Daniel Ghiţă, atac fără precedent. Incidentele de la Valea Uzului l-au scos din minţi: "Mulţi ani am suportat umilinţa din partea unui ONG, UDMR nu este un partid politic. Cine nu respectă România e liber să plece! Valea!"

10 iun 2019 42665 afişări Alte Sporturi
Daniel Ghiţă, atac fără precedent. Incidentele de la Valea Uzului l-au scos din minţi: "Mulţi ani am suportat umilinţa din partea unui ONG, UDMR nu este un partid politic. Cine nu respectă România e liber să plece! Valea!"

Daniel Ghiţă, considerat de specialiştii sporturilor de contact, cel mai bun luptător român, a răbufnit, după incidentele petrecute la Valea Uzului. Campionul K1 e recunoscut şi pentru acţiunile civice, implicându-se activ şi-n lupta contra celor care defrişează pădurile ţării în mod ilegal.

"Mulţi ani am tăcut şi am suportat umilinţa, jignirea, suprimarea, din partea unui ONG (UDMR nu este un partid politic) împotriva românilor.
La Valea Uzului, românii au pus punctul pe I ,nu acceptam sa puneţi pungi de gunoi pe mormintele eroilor noştri , şi sa va bateţi joc de drapelul României! Din ‘89 şi pana in prezent sunteţi violenti, jigniţi ,denigraţi poporul român, România.
Nu este nicio instigare la ura şi dezbinare: este adevarul!
Românii , din 2019, nu mai tolerează profanarea mormintelor eroilor noştri si va cer să i respectaţi, aşa cum va respectam şi noi!
Dacă nu va place sa trăiţi in pace in România, pământ nostru stramosesc, sunteţi liberi sa plecaţi !
Aici, e ROMÂNIA, respectaţi ne!
Sper, sa existe dosare penale, anchete serioase ,cine a pus saci de gunoaie pe mormanturile eroilor români!?
Când luaţi jos statuile cu criminali de război, care au măcelărit romanii?
Românii uniţi pot muta muntii!
România e MARE! Cine nu respecta România e liber sa plece! Noi, nu va stam in cale. Valea!
Aici e România si asa o sa rămână!"
, a postat Daniel Ghiţă pe contul său de facebook.

Scandalul cimitirului din Valea Uzului

Vineri, 17 mai, cele 52 de cruci de piatră ale eroilor români erau acoperite cu saci de gunoi. Acţiunea avusese loc cu o seară înainte, când câţiva cetăţeni de etnie maghiară au intrat în cimitir şi au acoperit crucile.

În 29 mai, pe fondul tensiunilor, Consiliul Local al comunei Sânmartin, judeţul Harghita, a luat decizia de a interzice accesul în cimitir. Dar, la data de 5 iunie, cu o zi înainte de ziua Eroilor, porţile cimitirului au fost deschise pentru a intra vicepremierul Ungariei, Semjén Zsolt. După plecarea sa, cimitirul a fost închis şi a rămas aşa şi a doua zi, când românii au veniţi să îşi comemoreze eroii. Ceremonia de Ziua Eroilor era anunţate pentru ora 17.00, dar înaintea acestei ore, în faţa cimitirului din Valea Uzului, circa o mie de maghiari au făcut un lanţ uman pentru a nu permite accesul, printre cei prezenţi fiind şi parlamentari sau primari UDMR.

Jandarmii s-au prezentat pentru a nu exista incidente, dar la ora 17.00, românii au rupt cordonul şi au păstruns în cimitir. S-a auzit imediat "Doamne ocroteşte-i pe români", s-au depus flori şi s-au aprins lumânări, iar maghiarii au părăsit zona. A intervenit politicul, iar acum Ministrul Apărării, Gabriel Leş, a declarat că se va solicita Guvernului preluarea Cimitirului eroilor de la Valea Uzului. "În urma analizei situaţiei concrete a Cimitirului eroilor căzuţi în cele două războaie mondiale de la Valea Uzului, Ministerul Apărării Naţionale a demarat procesul de fundamentare a procedurile legale pentru preluarea în administrare a acestei necropole de război. Astfel, MApN va pregăti un Memorandum prin care va solicita Guvernului României preluarea acestui cimitir, în vederea menţinerii statutului de cimitir internaţional al acestei necropole de război, având în vedere faptul că aici sunt înhumaţi militari de mai multe naţionalităţi, respectiv militari ungari, români, germani, ruşi, sârbi, austrieci şi italieni", a spus acesta, conform Mediafax.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.