Turul Franţei 2019 | Ziua lui Peter Sagan. Slovacul a obţinut a 12-a victorie a carierei în Marea Buclă, după un sprint în care a fost „prea bun” pentru concurenţă

10 iul 2019 1288 afişări Ciclism
Turul Franţei 2019 | Ziua lui Peter Sagan. Slovacul a obţinut a 12-a victorie a carierei în Marea Buclă, după un sprint în care a fost „prea bun” pentru concurenţă

Peter Sagan a câştigat etapa a 5-a a Turului Franţei, desfăşurată între Saint Die des Voges şi Colmar, pe distanţa a 175,5 kilometri. Rutierul slovac de la Bora a obţinut prima victorie în această ediţie a competiţei şi a 12-a din istoria participărilor.

Pe traseu, caravana a avut de înfruntat primele căţărări de categoria a 2-a, astfel că profilul a fost deluros, la prima vedere propice pentru o evadare. Aceasta s-a creat în timpul cursei, dar plutonul a reuşit să o anilizeze definitiv pe ultima ascensiune a zilei, cu aproximativ 20 de kilometri înainte de final. Mulţi sprinteri s-au „curăţat” pe parcurs, nu însă şi Sagan ori Matthews, care au reuşit să rămână lângă oamenii de clasament de general.

La Colmar, etapa s-a încheiat până la urmă la sprint, dar specialiştii pentru acest gen de final de etapă au fost mai puţini. A fost până la urmă ziua ideală pentru Peter Sagan. Slovacul a profitat din plin, iar pe ultimii zeci de metri ai cursei nu a avut practic rival. El i-a devansat pe Wout van Aert şi Matteo Trentin.

Sagan a scăpat, aşadar, de o presiune în acest Tur al Franţei, a mai rămas pentru el doar obiectivul câştigării tricoului verde pentru a şaptea oară în carieră.

Clasamentul general a rămas neschimbat, cu Alaphillipe în postura de lider. Mâine se anunţă însă schimbări însemnate, având în vedere că va fi o etapă montană, plutonul având de înfruntat şapte căţărări. Etapa a 6-a se termină în ascensiune, cu un „urcuş” de 7 km şi o rampă medie de 8,7%.

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.