Turul Franţei 2019 | Simon Yates a câştigat pe căţărarea de la Prat d'Albis, dar Pinot a fost cel mai puternic om din Pirinei. Liderul a suferit, diferenţele de timp au mai scăzut în clasamentul general

21 iul 2019 3551 afişări Ciclism
Turul Franţei 2019 | Simon Yates a câştigat pe căţărarea de la Prat d'Albis, dar Pinot a fost cel mai puternic om din Pirinei. Liderul a suferit, diferenţele de timp au mai scăzut în clasamentul general
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA

Simon Yates a câştigat a doua etapă în ediţia din acest an a Turului Franţei, după ce s-a impus la Prat d'Albis ()etapa a 15-a), ultima în Pirinei. Francezul Thibaut Pinot a fost şi azi cel mai puternic om dintre marii favoriţi. Liderul Julian Alaphilippe a arătat primele semne de slăbiciuni şi a pierdut timp important în clasamentul general. Ultima săptămână, cu etape în Alpi, se anunţă extrem de palpitantă şi cel puţin cinci rutieri au şanse de a triumfa.

Simon Yates a câştigat etapa din rândul evadaţilor, dovedind cea mai bună rezistenţă dintr-un grup destul de numeros, cu mulţi ciclişti de top, precum Quintana, Bardet, Dan Martin, Nibali, etc. Atenţia a fost îndreptată însă în grupul favoriţilor, pentru că finalul de etapă a fost din nou în căţărare.

După o zi în care s-a consumat multă energie pe Tourmalet, Pinot a fost ciclistul care a arătat cel mai bine şi pe Prat d'Albis. El a atacat cu 6 kilometri înainte de final, iar în trena lui au mai rămas doar Egan Bernal, Emanuel Buchmann şi liderul Julian Alaphilippe. Rând pe rând toţi aceşti trei ciclişti au cedat pe ritmul învingătorului de pe Tourmalet.

Pinot l-a prins din urmă pe Mikel Landa, evadat de pe penultima căţărare, şi împreună au ajuns la final la 33 de secunde distanţă de Simon Yates, ocupând locurile 2-3.

Julian Alaphilippe a arătat primele semne de slăbiciune în acest Tur al Franţei, iar în ultima parte a cursei a fost întrecut şi de Thomas, Kruijswijk, Porte şi Valverde, ciclişti care în primă fază nu au putut răspunde atacului lui Pinot. Toţi aceşti oameni au reuşit, la fel ca şi Bernal şi Buchmann, care au venit imediat după Pinot şi Landa la final, să câştige timp în raport cu Alaphilippe.

Pinot şi Landa i-au luat liderului 1 minut şi 16 secunde, Bernal – 58 de secunde, iar Thomas şi Kruijswijk – 27 de secunde.

Aşadar, clasamentul general s-a mai strâns înainte ultimei săptămâni în Turul Franţei, cu trei etape montane, dintre care două cu final în ascensiune.

Clasament general după etapa a 15-a

Sursa foto: letour.ro

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.