Turul Franţei 2019 | Evadare reuşită în etapa a 17-a şi victorie italiană înaintea asaltului din Alpi

24 iul 2019 2340 afişări Ciclism
Turul Franţei 2019 | Evadare reuşită în etapa a 17-a şi victorie italiană înaintea asaltului din Alpi

Matteo Trentin (Michelton) a câştigat etapa a 17-a a Turului Franţei, desfăşurată între Port du Gard şi Gap (200 km), în urma unei evadări reuşite. Julian Alaphilippe şi-a păstrat tricoul galben. În Marea Buclă urmează trei etape în Munţii Alpi, cu şase vârfuri la peste 2.000 de metri altitudine.

Marii favoriţi au preferat să-şi conserve energia pentru joi, din pluton nu s-a mai tras nici pentru sprinteri, astfel că etapa de azi a fost propice evadării. Nu mai puţin de 33 de oameni şi-au încercat norocul, dar Matteo Trentin s-a dovedit a fi cel mai puternic în ultima parte a cursei. Italianul a adus echipei Michelton a patra victorie în actuala ediţie a Turului Franţei.

Plutonul din care au făcut parte toţi marii favoriţi a terminat la peste 20 de minute de întârziere, dar în Top 10 nu a survenit nicio modificare.

Joi se anunţă o primă etapă explozivă în Alpi. Cicliştii vor avea de urcat pe Galibier, vârf situat la peste 2.600 de metri, aflat pe hartă cu 19 kilometri înainte de final.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.