PERFORMANŢĂ | Naţionala de Mountain Bike a dus ciclismul românesc la Jocurile Olimpice de la Tokio 2020!

9 sep 2019 581 afişări Ciclism
PERFORMANŢĂ | Naţionala de Mountain Bike a dus ciclismul românesc la Jocurile Olimpice de la Tokio 2020!

Un actual şi un fost ciclist de la Dinamo-BikeXpert-Superbet au fost decisivi în calificări.

Toţi sportivii visează la Jocurile Olimpice, iar pentru naţionala de Mountain Bike a României visul a devenit realitate. 3 ciclişti au punctat în calificările pentru competiţia supremă, care va avea loc vara viitoare în Japonia: Ede Molnar de la Dinamo-BikeXpert-Superbet, Vlad Dascălu de la Brujula Bike Racing Team şi Lucian Logigan de la Scott Faresin Team. Lupta a fost grea, dar lovitura de graţie a dat-o Vlad Dascălu, acum legitimat în Spania şi el plecat tot de la Dinamo-BikeXpert. Acesta a cucerit zilele trecute Mont Saint Anne, în Canada, titlul mondial la Mountain Bike sub 23 de ani şi a consfinţit calificarea echipei naţionale la Jocurile Olimpice de la Tokio, după ce, în luna Iulie, a câştigat şi titlul european (în Cehia la Brno). Singura participare olimpică a unui ciclist român la această ramură datează din 2004, când Ovidiu Tudor Oprea a obţinut locul 37 la JO de la Atena.

Vlad Dascălu şi-a început participarea în competiţiile majore în 2017 când a câştigat de 3 ori locul 5 în Cupa Mondială alături de Dinamo-BikeXpert şi cu susţinerea Superbet care l-a propulsat mai departe. O altă veste bună legată de Vlad a venit pe 8 Septembrie, de peste ocean, el câştigând şi Cupa Mondială 2019 pe lângă cele două titluri de mai sus.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.