Lumea ciclismului nu mai riscă nimic după tragedia din Turul Poloniei! Decizie radicală luată în Turul Scoţiei

9 aug 2019 2274 afişări Ciclism
Lumea ciclismului nu mai riscă nimic după tragedia din Turul Poloniei! Decizie radicală luată în Turul Scoţiei

Prima etapă din Turul Scoţiei la feminin s-a anulat! După tragedia din lumea ciclismului masculin, decesul belgianului Bjorg Lambrecht din Turul Poloniei, organizatorii nu au vrut  să rişte absolut nimic. Ciclistele au fost trimite acasă din cauza furtunii!

Turul Scoţiei trebuia să se desfăsoare pe parcursul a trei zile, de pe 9 august până pe 11, dar din cauza condiţiilor meteorologice, prima etapă a fost anulată. Sportivele s-au prezentat la linia de start, dar, din păcate, nu au putut să termine cursa, din cauza ploii şi a cantităţilor mari de apă care au căzut pe traseu. Au plecat în cursă, dar s-au oprit după 2 ore.

“Din cauza condiţiilor meteo extreme, am luat hotărârea împreună cu Departamentul de Poliţie şi cu alte autorităţi relevante de a abandona cursa de astăzi”, au declarat organizatorii Turului.

Întrecerea începută în Dundee trebuia să se termine la Dunfermline, după 103km.

Se pare că după accidentarea fatală a belgianului Bjorg Lambrecht din Turul Poloniei, organizatorii din lumea ciclismului au început să fie mult mai atenţi la riscurile pe care aceste întreceri le prezintă. Au ales, aşadar, să nu rişte şi să continue Turul Scoţiei începând cu data de 10 august, când va avea loc a doua etapă.

“Siguranţa cicliştilor este cea mai importantă, iar condiţiile nu mai erau sigure pentru a merge mai departe.”, au adăugat ei.

Sâmbătă va avea loc a doua etapă a Turului, cu startul în Glasgow. A treia etapă a cursei se va desfăşura doar în Edinburgh.

Articol scris: Andreea CĂLIN

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.