Ice Age în Turul Franţei 2019! Egan Bernal a devenit noul lider, într-o zi memorabilă, în care etapa a fost oprită brusc, după 89 de kilometri. Imaginile apocaliptice

26 iul 2019 4149 afişări Ciclism
Ice Age în Turul Franţei 2019! Egan Bernal a devenit noul lider, într-o zi memorabilă, în care etapa a fost oprită brusc, după 89 de kilometri. Imaginile apocaliptice
GALERIE (3 de imagini) VEZI GALERIA

Egan Bernal a devenit noul lider al clasamentului general în Turul Franţei, după o etapă (a 19-a), ieşită din comun. Cursa a fost neutralizată în ultimii 37 de kilometri, din cauza unor cantităţi însemnate de grindină care au căzut pe cobârâre. Etapa s-a încheiat cu rezultatele înregistrate pe Col de l’Iseran, la 2.770 de metri altitudine, după 89 de kilometri de la startul de etapă, dar fără a fi declarat un câştigător.

  • Thibaut Pinot a abandonat din cauza problemelor medicale. Francezul era pe locul 5 în clasamentul general
  • Julian Alaphilippe a purtat tricoul galben încă din etapa a 3-a (cu întrerupere de două etape).
  • Etapa a fost scurată din cauza grindinei care a căzut, dar mai ales din cauza alunecărilor de teren care au venit ca o consecinţă după fenomenul meteorologic, care i-a luat prin surprindere pe toţi.

Antepenultima etapă a Turului Franţei a fost plină de evenimente. Ziua a început cum nu se poate mai prost pentru gazde, cu abandonul lui Thibaut Pinot după nici 40 de kilometri de cursă. Francezul care a arătat excepţional în Pirinei a acuzat probleme la piciorul stâng, a suferit mult atât timp cât a fost azi în cursă, motiv pentru care, în lacrimi, a decis să abandoneze. Pinot era pe locul 5 în clasamentul general şi avea şanse bune să lupte pentru titlu.

Aşadar, abordarea celei mai dificile căţărări a zilei, pe Col de l’Iseran, a început fără unul dintre oamenii importanţi. Team Ineos a avut planuri mari, a impus trena încă de la poalele ascensiunii, iar după ce s-au străbătut vreo 7 kilometri a trecut şi la atacuri. Julian Alaphillipe trebuia cumva să fie scos din joc. Geraint Thomas a fost primul care a înăsprit ritmul, iar purtătorul tricoului galben nu a putut răspunde.

După alte câteva sute de metri, a venit şi rândul lui Egan Bernal să atace. A fost un atac solid, pentru că i-a depăşit pe toţi ceilalţi mari favoriţi, a plecat apoi şi în urmărirea evadaţilor, unde se regăseau alţi oameni puternici. Pentru o scurtă porţiune de traseu, i-au putut răspunde doar Simon Yates, Barguil şi Uran din grupul fruntaş. Până în vârful col Col de l’Iseran, „acoperişul” Turul Franţei din acest an la 2,770 metri altitudine, Bernal i-a „scuturat” pe toţi. I-a luat un minut lui Thomas, Krujiswijk şi Landa şi 2 minute lui Alalaphillipe, columbianul devenind, aşadar, tricou galben virtual.

După primii kilometri de coborâre, organizatorii au luat o decizei radicală. Cursa a fost neutralizată din cauza condiţiilor meteorologice. Imaginile Eurosport au surprins scene apocaliptice, un decor alb după grindina căzută şi alunecări de teren. Aşadar, etapa a fost încheiată cu rezultatele de pe Col de l’Iseran. Pe moment, unii ciclişti au fost mulţumiţi, alţii deranjaţi, unii au refuzat să creadă acest lucru, dar a fost evident că la un moment dat aceştia s-ar fi expus unor riscuri imense.

Toată lumea a trebuit să accepte decizia organizatorilor într-un final, pentru că erau porţiuni pe unde nu s-ar fi putuut trece efectiv.

După mai bine de o oră de la încheierea cursei, comisarii de cursă au decis ca etapa a 19-a să nu aibă un câştigător.

Clasamentul general după etapa a 19-a:

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.