GALERIE FOTO | Olimpiada ciclismului de anduranţă Paris - Brest - Paris, obiectivul românului care a străbătut Europa pe bicicletă. "Foarte mulţi dintre noi nu ne trăim visele pentru că nici nu îndrăznim să încercăm"

11 aug 2019 409 afişări Ciclism
GALERIE FOTO | Olimpiada ciclismului de anduranţă Paris - Brest - Paris, obiectivul românului care a străbătut Europa pe bicicletă. "Foarte mulţi dintre noi nu ne trăim visele pentru că nici nu îndrăznim să încercăm"
GALERIE (3 de imagini) VEZI GALERIA

Paris-Brest-Paris sau PBP este cea mai cunoscută competiţie din ciclismul de anduranţă mondial. Este aproape la fel de veche ca şi bicicleta, cursa fiind denumită şi Olimpiada ciclismului de anduranţă.

Ediţia cu numărul 19 sau 23 (dacă includem şi primele 4 ediţii la care au participat doar ciclişti profesionişti, printre care Maurice Garin, câştigător al Turul Franţei şi Paris Roubaix) , va avea loc între 18-22 august 2019.

Prima editie a avut loc în anul 1891, aproximativ pe acelasi traseu pe care din 4 în 4 ani se desfăşoară şi în prezent: 1260 de km de la Paris la Brest şi retur. Nu este un concurs pe clasament, ci trebuie să te încadrezi în terminarea cursei în 90 h. De asemenea, este tura de anduranţă cu cea mai numeroasă participare, în prezent concurând peste 6000 de participanţi. Până acum nu au reuşit să termine Olimpiada ciclismului de anduranţă decât 8 români. La următoarea ediţie a PBP, care va avea loc între 18 si 22 august 2019, vor concura 60 de români, printre care şi cunoscutul implantolog Sorin Găgeanu (www.artistic-dent.ro).

„Foarte mulţi dintre noi nu ne trăim visele pentru că pur şi simplu nici nu îndrăznim să încercăm. Am dorit să îmi demonstrez că pot sa îmi depăşesc limitele fizice şi psihice, că pot să realizez orice îmi propun. Am început cu turul Europei, iar acum voi participa la PBP, Olimpiada ciclismului de anduranţă. Ca medic nu aş recomanda competiţia Paris-Brest-Paris, organismul uman nu e pregătit pentru aşa ceva. Parcurgerea unui astfel de traseu afectează organismul. Nu am avut timp foarte mult de antrenament, pentru că am deschis laborator tehnic şi dentar modern la Artistic Dent, dar voi compensa cu latura mentală. Spre exemplu, distanţa de 170 km din cei 1000 km de la brevet i-am făcut singur, să mă lupt cu mine. Abia apoi m-am dus în pluton”, a declarat Sorin Găgeanu.

Sorin Găgeanu a început să străbată Europa pe bicicletă, când în 2015 a pedalat pe bicicletă 1400 km pe ruta Bruxelles – Malmo. El a traversat atunci 5 ţări în 15 de zile, după ce a călătorit cu 2 avioane, un feribot şi 2 trenuri. În 2016, împreună cu Andrei Rozescu, a parcurs pe bicicletă 2400 km în 36 de zile în Turul Marii Britanii. În 2017, Sorin Găgeanu şi Andrei Rozescu au făcut Turul Italiei, străbătând Sardinia, Corsica şi Sicilia. Pentru a putea participa la Paris-Brest-Paris, implantologul român a obţinut titlul de „Super Randonneur”. Asta a presupus parcurgerea (şi omologarea) brevetelor de 200 km, 300 km, 400 km, respectiv 600 km în anumiţi timpi limită. Unul dintre secretele reuşitelor implantologului Sorin Găgeanu este susţinerea familiei. De altfel, el va fi susţinut de soţie şi fetiţă la ediţia din acest an a Olimpiadei ciclismului de anduranţă, care vor fi prezente la Paris. La clinica lui se merge cu plăcere şi seninătate, fiind un loc unde se cântă la pian, pot citi cărţi de dezvoltare personală, se bea ceai, ba se fac şi masaj de reconfortare. De asemenea, Sorin Găgeanu se implică în numeroase acţiuni sociale, de educaţie şi ecologizare.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.