Egan Bernal are Columbia la picioare, fiind la 128 de kilometri distanţă de a câştiga Turul Franţei. „Este o nebunie să ne gândim la ce ar putea să obţină în următorii 10 ani”

28 iul 2019 1676 afişări Ciclism
Egan Bernal are Columbia la picioare, fiind la 128 de kilometri distanţă de a câştiga Turul Franţei. „Este o nebunie să ne gândim la ce ar putea să obţină în următorii 10 ani”

Turul Franţei 2019 se încheie în această seară la Pris, cel mai probabil cu victoria lui Egan Bernal în clasamentul general. Ciclistul de la Team Ineos a avut o săptămână a treia de excepţie, astfel că se pregăteşte să devină primul columbian din istorie care se impune în Le Tour.

Egan Bernal a câştigat Turul Bihorului (2016) şi Turul Sibiului (2017), iar acum are lumea ciclismului la picioare. La 22 de ani, el este la nici 130 de kilometri distanţă de a obţine primul tricou galben din carieră la sfârşitul Turului Franţei.

„Este o nebunie să ne gândim la ce ar putea să obţină Bernal în următorii 10 ani”, a susţinut Bradley Wiggins, câştigător al Turului Franţei ăn 2012. Comentator Eurosport în actuala ediţie, britanicul a continuat: „Este uimitor ceea ce el şi Team Ineos au realizat. Au luat tricoul galben cu întârziere, dar este incredibil cum au mers”.

Egan Bernal va câştiga Turul Franţei în faţa coechipierului său,  Geraint Thomas, cel care a triumfat anul trecut. Team Ineos are acum o tripletă de vis în componenţă, dacă ţinem cont şi de Chris Froome, absent în 2019 din Turul Franţei după ce a suferit o accidentare gravă.

Marea Buclă se încheie în această seară pe Paris Champs-Élysées, o etapă festivă pentru care se vor bate, cel mai probabil, sprinterii. Egan Bernal şi-a asigurat victoria ieri, după ce a terminat pe locul 4 în ultima etapă duin Alpi, câştigată de Vicenzo Nibali.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.