Ciclistul slovac Tomas Visnvosky a câştigat cursa Carpathian MTB Epic 2019

4 aug 2019 429 afişări Ciclism
Ciclistul slovac Tomas Visnvosky a câştigat cursa Carpathian MTB Epic 2019

Cursa Carpathian MTB Epic, cea mai importantă competiţie multi-etapă de ciclism din Europa de Est, s-a încheiat astăzi (n.red. - duminică, 4 august) după o luptă acerbă între marii favoriţi.

Tomas Visnvosky (26) a devenit campionul Carpathian MTB Epic 2019, după ce în 2017 a mai luat o dată râvnitul titlu de Rege al Munţilor Carpaţi. Campionul naţional al Slovaciei a reuşit să domine cursa în fiecare etapă, mai puţin în prima, când o pană pe traseu l-a încetinit şi a ajuns al treilea. El s-a declarat încântat de cursă în general, de peisaje şi de trasee, şi s-a arătat dornic să mai lupte pentru acest titlu şi în anii următori.

Îndeaproape l-a urmat cehul Adel Filip (28), cu rezultate foarte bune la nivel internaţional, întors şi el la Carpathian MTB Epic pentru o revanşă, după ce anul trecut s-a clasat pe locul al patrulea la general. Al treilea clasat în Categoria Men Elite este francezul Pierre Billaud (23), venit la Carpathian MTB Epic foarte motivat, câştigătorul prologului de 10 km.

Categoria Women Elite nu a oferit surprize, campioana mondială Ariane Luthi (36) din Elveţia, deţinătoarea trofeului de anul trecut şi marea favorită, s-a clasat prima, deşi etapa finală a fost câştigată de norvegianca Hildegunn Gjertrud Hovdenak (34) şi a treia în clasamentul final este belgianca Helena Plasschaert (35).

Cel mai bun român din ultima etapă şi din clasamentul general, pe locul al optulea, este Ede Molnar (23), Dinamo BikeExpert, campionul en-titre la XCM şi XCE, care s-a declarat încântat de atmosferă şi de oportunitatea de a concura cu sportivi de cel mai înalt nivel chiar la el în ţară. Molnar a avut o bună evoluţie, anul trecut clasându-se cu 13 poziţii mai jos.

Vremea capricioasă le-a dat ceva emoţii şi bătăi de cap concurenţilor care au avut 4 zile de temperaturi înalte şi mult soare, dar şi de ploaie, vânt, ceaţă şi teren noroios, simţind că parcă au trecut prin toate anotimpurile. Însă au făcut faţă cu brio şi, după ce au cucerit crestele munţilor cu bicicletele, au ajuns la linia de finish mereu cu zâmbetul pe buze, încântaţi de performanţa lor şi peisajul incredibil.

Astăzi a avut loc şi o competiţie de o zi la care s-au înscris peste o sută de ciclişti amatori care s-au bucurat de experienţa autentică de MTB. Cel mai rapid la această probă a fost Alex Ivanov, din Bulgaria, în vârsta de 18 ani.

S-a încheiat deci a treia ediţie a Carpathian MTB Epic, o competiţie internaţională care are puse în joc 80 de puncte UCI, o miză importantă pentru cicliştii care doresc să ajungă la Olimpiada de la Tokyo. Evenimentul reuneşte pasionaţii de top mondial ai MTB-ul şi pune România pe harta ciclismului internaţional.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.