Campionul american la atletism, Christian Coleman, vrea scuze de la Agenţia Anti-Doping a SUA!

Joi, 13:45 637 afişări Alte Sporturi
Campionul american la atletism, Christian Coleman, vrea scuze de la Agenţia Anti-Doping a SUA!
Campionul american la atletism, Christian Coleman (23 de ani), a spus, miercuri, într-un videoclip publicat pe Youtube, că îşi doreşte să primească scuze din partea Agenţiei Anti-Doping a Statelor Unite, după ce organizaţia şi-a retras acuzaţiile la adresa sportivului.

”Îmi permit un avocat şi am, în jurul meu, cei mai buni oameni care mă apără, dar o mulţime de oameni nu fac foarte mulţi bani, şi, dacă nu eşti un atlet cunoscut, poţi fi călcat în picioare de USADA (n. red. United States Anti-Doping Agency). Cred că nu se poate răscumpăra faptul că a trebuit să trec prin situaţia asta şi reputaţia mea pătată”, a spus Coleman, într-un videoclip publicat pe contul său de Youtube.

Coleman nu s-a prezentat de trei ori la testările periodice anti-doping. Agenţia Mondială Anti-Doping a notat prima abatere a lui Coleman, la data de 1 aprilie 2018, deşi aceasta a avut loc la data de 6 iunie, iar ultima abatere, la data de 26 aprilie 2019. Datorită acestui fapt, USADA a renunţat la acuzaţiile atletului, pentru că, în documentele oficiale, cele trei abateri ale lui Coleman au avut loc într-o perioadă mai mare de 12 luni.

”Oamenii nu realizează cât de uşor este să ratezi aceste teste. Uneori uiţi să îţi actualizezi aplicaţia, dar nu are nimic de a face cu dopingul sau cu încercarea de a evita testele. Oamenii înţeleg greşit cu funcţionează acest sistem. Sunt testat de 30-40 de ori pe an. Sunt om, uit uneori”, a mai spus atletul.

Ultimele medalii câştigate de Christian Coleman au fost, în acest an, la Campionatul Statelor Unite. Coleman a luat medalia de aur la proba de 100 de metri şi a câştigat argintul la proba de 200 de metri.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.