Leonard Doroftei a ajuns în situaţia pe care nu o credea posibilă. Ce face pentru a-şi câştiga banii: "Nu e o ruşine, nu stăm să cerşim!"

26 nov 2018 17383 afişări Box
Leonard Doroftei a ajuns în situaţia pe care nu o credea posibilă. Ce face pentru a-şi câştiga banii: "Nu e o ruşine, nu stăm să cerşim!"

Forţat de autorităţile din Ploieşti să-şi mute afacerea, celebrul bar Doroftei Pub, din centrul oraşului spre periferie, Leonard Doroftei (48 de ani) are de gând să se mute în Bucureşti, dar, până atunci, a trecut la munca de jos.

Odată cu plecarea din spaţiul care-i aducea un profit consistent de ani buni, cifrele barului au scăzut considerabil, pentru că Doroftei nu poate vinde băuturi alcoolice în zilele de meci ale Petrolului, cam singurele dăţi în care zona în care e amplasat barul, la tribuna întâi a stadionului "Ilie Oană" e populată. De aceea, "Moşul" nu mai plăteşte chelneri şi ospătari, ci, alături de soţia sa, a început să servească la mese pentru a-şi mulţumi clienţii fideli: "Nu e o ruşine să munceşti! M-am băgat să servesc la mese. Soţia mea mă ajută la pub. Monica lucrează în bar. E afacerea noastră, de familie, e normal să lucrăm cot la cot. Nu stăm să cerşim, muncim pentru noi, pentru a reuşi cu afacerea noastră", a spus Doroftei, pentru Libertatea, înainte să explice de ce îi este greu să găsească personal calificat: "E greu să angajăm personal pentru că oamenii nu-ţi stau doar ca să servească la două-trei mese pe zi. Se ştie, salariile ospătarilor sunt mici, aşa că, dacă n-au clienţi prea mulţi, nu câştigă nici bani suplimentari din eventualele bacşişuri. Este simplu. Unde e vad, vin şi ospătarii, unde nu e, fug văzând cu ochii. Sper însă ca ploieştenii mei să vină la noua locaţie. Îi aşteptăm cu drag".

Vrea să lase Ploieştiul pentru Bucureşti

Leonard Doroftei  e gata să părăsească Ploieştiul natal şi să-şi continue viaţa în Bucureşti, după conflictul deschis pe care l-a avut cu autorităţile din oraşul natal. După un an de procese, "Moşul" a hotărât că nu mai poate continua cu barul său din apropierea stadionului "Ilie Oană", unde a ajuns după un deceniu petrecut în inima localităţii.

Odată retras din cariera de sportiv profesionist, fostul campion mondial WBA la categoria semi-uşoară şi-a investit banii într-o afacere în centrul oraşului Ploieşti. A deschis pe spaţiul primit de la Primărie "Doroftei Pub", un bar care s-a bucurat de un mare succes la început, dar lucrurile s-au complicat în urmă cu mai bine de un an, când fostul mare sportiv a fost înştiinţat că trebuie să părăsească spaţiul respectiv pentru că acea clădire prezintă un risc seismic ridicat.

Imediat, "Moşul" s-a adresat instanţei, a recâştigat spaţiul, însă şicanele din partea autorităţilor din Ploieşti au continuat şi barul său nu a mai primit licenţa de funcţionare. Obligat să plece din centrul oraşului, unde afacerea mergea foarte bine, Doroftei s-a mutat lângă stadionul "Ilie Oană", la periferie, iar cifrele au început să scadă. În zilele de meci, când zona e populată de suporteri, barul său nu are voie să vândă băuturi alcoolice, ceea ce face ca profitul să scadă şi afacerea să nu mai devină rentabilă. În plus, în lipsa banilor, Doroftei e obligat să-şi servească singur puţinii clienţi, iar soţia sa, Monica, se ocupă de bucătărie.În acest context, "Moşul" nu vrea să mai aibă de-a face cu oraşul natal şi e decis să-şi mute afacerea în Bucureşti, unde e gata să deschidă şi un club de box dedicat copiilor care-şi doresc să-i calce pe urme.

Unul dintre cele mai populare baruri cu tematică sportivă din România, cel al lui Leonard Doroftei, deschis în urmă cu aproape un deceniu în oraşul natal, Ploieşti, şi-a continuat povestea începând cu octombrie 2017: "Mor de foame, am fost aruncat ca o măsea stricată!", urla ca din gură de şarpe marele campion, în urmă cu un an.

Pub-ul fostului pugilist, acum în vârstă de 48 de ani, era amplasat într-o clădire cu risc seismic ridicat, iar oficialităţile au decis evacuarea.

Deşi campionul mondial la box profesionist a susţinut că e revoltat de modul în care autorităţile din oraşul prahovean l-au tratat, în cele din urmă, Moşu' a găsit soluţia. "Am participat la o licitaţie pe care am câştigat-o. Aşa că voi deschide o afacere chiar la stadion. Se va numi tot Doroftei Pub. Îi astept pe toţi suporterii să-mi treacă pragul, dar şi pe jucătorii de la Petrolul să bea o cafea la mine. Îi asigur pe toţi că doar la mine vor putea comanda mâncarea campionilor", explica entuziast, în octombrie 2017, fostul mare pugilist fără să anticipeze că mutarea într-o zonă periferică îi va afecta business-ul: "Chiar dacă din punct de vedere al spaţiului noua locaţie nu este atât de mare ca precedenta, voi face tot posibilul să arate foarte bine, iar oamenii să vină cu plăcere la mine".

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.