Efectul Andy Ruiz! Tyson Fury şterge pe jos cu Joshua: ”Ce ruşine să te spulbere un omuleţ gras, care a mâncat toate batoanele Snickers şi Mars din California!”. Revanşa va avea loc la finele anului. Motivul real pentru care ar fi pierdut britanicul

6 iun 2019 5986 afişări Box
Efectul Andy Ruiz! Tyson Fury şterge pe jos cu Joshua: ”Ce ruşine să te spulbere un omuleţ gras, care a mâncat toate batoanele Snickers şi Mars din California!”. Revanşa va avea loc la finele anului. Motivul real pentru care ar fi pierdut britanicul

Lumea boxului mondial nu a trecut încă peste şocul provocat de victoria surprizătoare a americanului de origine mexicană Andy Ruiz în faţa britanicului Anthony Joshua, pe 1 iunie, la Madison Square Garden din New York.  Ruiz s-a impus prin KO Tehnic în repriza a şaptea şi a pus mâna pe trei dintre cele mai râvnite centuri de campion din lume la categoria grea, cele IBF, WBA şi WBO.

Reacţiile nu au întârziat să apară, iar ecoul lor încă produc valuri. Una dintre cele mai acide reacţii a venit din partea lui Tyson Fury, fost campion mondial absolut la grea în 2015 (după victoria cu Wladimir Klitschko). Englezul l-a mitraliat efectiv pe conaţionalul său, Anthony Joshua: ”Ce ruşine să arăţi ca un Adonis, sculptat în piatră, la aproape 2 metri, şi să te spulbere un omuleţ gras care a mâncat toate batoanele Snickers şi Mars din California! Dacă eram în locul lui nu-mi mai arătam faţa în public”.

A fost făcut KO la sparring!?

Au apărut însă şi comentarii care aruncă deznodământul meciului într-o nouă lumină. Un renumit expert american în box, Gareth A. Davies, a declarat că există unele zvonuri conform cărora Joshua ar fost făcut KO la un sparring dinaintea meciului cu Ruiz. ”Joshua a urcat în ring cu semne vizibile pe faţă, ceea ace spune mult”, a declarat Davies. Astfel de incidente sunt posibile, pentru că în timpul sparringurilor nu există întotdeauna protecţie maximă din partea partenerilor de antrenament, iar efectele sunt devastatoare. După un KO suferit, un boxer trebuie să facă obligatoriu pauză (inpusă de regulament). Dacă riscă şi urcă în ring, fără o recuperare neurologică, va cădea la primul pumn mai serios. Ceea ce s-a şi întâmplat cu Joshua.

A treia declaraţie interesantă a venit de la promotorul lui Joshua, britanicul Eddie Hearn, care a anunţat că în contractul de meci a existat obligativitatea unei revanşe, iar meciul următor dintre Ruiz şi Joshua va avea loc în noiembrie sau decembrie în Marea Britanie.

În fine, victoria lui Ruiz a umplut netul de glume. Una dintre ele este cea de mai jos.

Sursa foto: facebook

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.