Doi boxeri români în finala Nations Cup din Serbia. Aurel Mustafa Curt şi Marin Ionuţ Radu se bat duminică pentru aur în finala celui mai tare turneu de juniori

18 aug 2018 617 afişări Box
Doi boxeri români în finala Nations Cup din Serbia. Aurel Mustafa Curt şi Marin Ionuţ Radu se bat duminică pentru aur în finala celui mai tare turneu de juniori

Boxerii români au o prestaţie foarte bună la Vrbas (Serbia), unde se desfăşoară unul dintre cele mai tari turnee de juniori, cu 175 de sportivi la start (băieţi şi fete), din 24 de ţări. Evoluţia românilor, remarcată şi de siteul EUBC, s-a concretizat nu doar în meciuri de calitate, ci şi în medalii. Doi români s-au calificat în finalele categoriilor de greutate, urmând să lupte duminică pentru aur.

În semifinale, Aurel Mustafa Curt (categoria 52 kg) a uitat că are în faţă un indian şi ”a murit” efectiv pe ring, dominând lupta şi venind în permanenţă în faţă, chiar dacă adversarul lui încerca să-l epuizeze fizic! După 6 minute, în aplauzele tribunei, românul a obţinut victoria cu 3-2. Doi dintre arbitri au fost impresionaţi de o numărătoare eronată venită în ultimele 10 secunde ale ultimei runde.

Şi Marian Ionuţ Radu (cat. 50 kg) şi-a depăşit condiţia în meciul cu Singh Shaikhom (India), tot în semifinale, şi după un meci foarte echilibrat, în care românul a rezistat cu brio atacurilor adversarului, Marian Radu a primit decizia cu 4-1. Ambii vor boxa în finală cu reprezentanţii Kazakhstanului.

Ajuns şi el în semifinale, Eusebiu Tirzoman s-a oprit la ”bronz”. Românul a făcut un meci strâns cu sârbul Ekrem Hanusa şi a fost declarat învins cu 2-3. 

România mai are un boxer în semifinale, Ioan Deaconu la 66 de kg.

Delegaţia tricoloră a fost formată din 10 boxeri, antrenori - George Perţea şi Traian Georgea.

Foto: Aurel Mustafa Curt încadrat de antreorii George Perţea şi Traian Georgea

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.