Centura de Aur – Nicolae Linca. Trei trofee au rămas acasă: Robert Jitaru, Mihai Nistor şi Claudia Nechita campioni la Galaţi

30 sep 2018 599 afişări Box
Centura de Aur – Nicolae Linca. Trei trofee au rămas acasă: Robert Jitaru, Mihai Nistor şi Claudia Nechita campioni la Galaţi Mihai Nistor, alături de antrenorul Virgil Fâşie

Tradiţionalul turneu pugilistic al României, Centura de Aur – Nicolae Linca, ajuns la ediţia cu numărul 43, s-a încheiat sâmbătă la Galaţi cu o gală finală de calitate, la care au contribuit din plin şi boxerii români. Trei dintre ei şi-au câştigat dreptul de a intra în istoria competiţiei la capitolul câştigători ai ”Centurii de Aur”, altădată un trofeu cu care se mândreau inclusiv boxerii cubanezi. 

La categoria semiuşoară (60 kg) masculin, finala a fost una românească. Robert Jitaru (CSA Steaua), dublu campion european Under 22, s-a impus la puncte în faţa lui băcăuanului Vasile Suciu, după un meci în care stelistul a dovedit că posedă un bagaj tehnic net superior. Pentru competiţiile mari de obiectiv, Robert Jitaru se va întoarce la categoria pană (56 kg).

A doua centură la masculin a fost câştigată de supergreul Mihai Nistor (CSA Steaua). Pugilistul român a avut un adversar dificil, în persoana englezului Frazer Clarke, dar a boxat cu inimă şi a primit verdictul arbitrilor.

Andrei Arădoaie, meci de zile mari cu un multiplu medaliat mondial şi european

Dintre boxerii noştri de top, cel mai greu meci l-a avut de departe Andrei Arădoaie. Revenit la categoria semigrea (81 kg), dinamovistul l-a întâlnit în finală pe irlandezul Joe Ward, triplu campion european şi triplu medaliat la mondiale. Arădoaie a făcut un meci bun, a dus lupta la capăt şi chiar dacă a fost declarat învins la puncte a primit admiraţia tuturor. ”Sunt mulţumit de cum a boxat Andrei. Meciul cu Ward a venit perfect în momentul actual. Ştim ce avem de făcut în continuare”, a declarat antrenorul lui Arădoaie, Dumitru Dorobanţu.

A treia ”Centură” a fost cucerită de o boxeriţă. Claudia Nechita s-a impus la puncte în finala disputată cu o altă sportivă din România, mult mai titrata Steluţa Duţă.

Vasile Câtea, preşedintele FR de Box: ”Ţin să-i felicit pe sportivii şi sportivele noastre care au câştigat medalii la Centura de Aur 2018 şi în mod special pe învingători, fără a le diminua meritele şi finaliştilor, care şi-au apărat cu multă ardoare şansele de a câştiga turneul. Andrei Paul Arădoaie, care l-a întâlnit pe reprezentantul Irlandei, care este triplu campion european şi vicecampion mondial Hamburg, Vasile Suciu, o speranţă mare pentru boxul românesc, şi Steluţa Dută, Roboţelul de aur, care se pregăteşte pentru Mondialul din noiembrie, din India. Galatiul a găzduit un adevărat regal al boxului în această săptămână, nivelul foarte ridicat al competiţiei şi calitatea condiţiilor de organizarea fiind foarte bune, pentru care mulţumim Consilului Local al Municipiului Galaţi, domnului primar Ionuţ Pucheanu şi întregii echipe a FR Box, care a muncit pentru buna organizare a evenimentului. Sper din toată inima că vom mai colabora şi organiza şi alte competiţii la Galaţi. Mulţumim tuturor care au fost alături de noi, antrenori, arbitri, autorităţi, mass-media, spectatori şi telespectatori!”.


Rezultatele finalelor:

Masculin

cat. 52 kg: Galal Yafai (Anglia) b. p. Tinko Banabakov (Bulgaria)

cat. 56 kg: Boian Asenov (Bulgaria) b. p. Peter McGrail (Anglia)

cat. 60 kg: Robert Jitaru (România) b. p. Vasile Suciu (România)

cat. 64 kg: Dmitri Galagot (R. Moldova) b. p. Luke McCormack (Anglia)

cat. 69 kg: Pat McCormack (Anglia) b. p. Vasili Belous (R. Moldova)

cat. 75 kg: Victor Coccacepschi (R. Moldova) b. p. Borbe Bujisic (Serbia)

cat. 81 kg: Joe Ward (Anglia) b. p. Andrei Paul Arădoaie (România)

cat. 91 kg: Serghei Gorskov (Ucraina) b. p. Kirill Afanasev (Irlanda)

cat. +91 kg: Mihai Nistor (România) b. p. Frazer Clarke (Anglia)
 

Feminin

cat. 51 kg: Claudia Nechita (România) b. p. Steluţa Duţă (România)

cat. 57 kg: Mihaela Walsh (Irlanda) b. p. Lăcrămioara Perijoc (România)

cat. 60 kg: Iulia Ţîplakova (Ucraina) bate la puncte pe Kellie Harrington (Irlanda)

cat. 69 kg: Grainne Walsh (Irlanda) b. p. Dana Maria Borzei (România)

cat. 75 kg: Horfe O'Rourke (Irlanda) b. p. Ionela Nane (România)
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.