Cea mai tare ”Centură” din ultimii 15 ani începe miercuri la Galaţi. Boxeri din 14 ţări vin la turneul internaţional de box al României

25 sep 2018 520 afişări Box
Cea mai tare ”Centură” din ultimii 15 ani începe miercuri la Galaţi. Boxeri din 14 ţări vin la turneul internaţional de box al României

Turneul internaţional de box Centura de Aur, competiţie care a debutat în 1972, revine pe lista marilor turnee din Europa. Ediţia din acest an, a 43-a, care va debuta miercuri la Galaţi, strânge cel mai mare număr de ţări din ultimii 15 ani. Sunt peste 100 de participanţi din 14 ţări: Rusia, Anglia, Irlanda, Ucraina, Ţara Galilor, Scoţia, Serbia, Belgia, Spania, Moldova, Slovenia, Bulgaria, Ungaria şi România.

”Centura de Aur Nicolae Linca” ar putea redeveni turneu EUBC categoria A după participarea din acest an. ”Sunt campioni europeni şi mondiali, medaliaţi la Jocurile Olimpice, pugilişti care au scris istorie în WSB la startul acestei competiţii, iar din acest punct de vedere boxerii noştri vor avea o misiune foarte dificilă în obiectivul de a câştiga Centura de Aur. Cred că ne întoarcem în timp cu vreo 30 de ani, când Centura era un minicampionat european. Josep Ward, Kiril Afanasev, Serhi Horskov, Peter McGrail, fraţii McCormack (Luke şi Pat), Scott Forrest sunt boxeri cu sute de meciuri câştigate şi zeci de medalii. Sunt convins ca publicul gălăţean, un fin cunoscător, va avea ce vedea. România are o echipă tânără dar ambiţioasă, din care se remarcă Mihai Nistor, Paul Andrei Arădoaie şi Robert Jitaru la masculin şi Steluţa Duţă şi Lăcrămioara Perijoc la fete. De miercuri până sâmbătă boxul se întoarce acasă, la Galati”, a declarat preşedintele FR Box, Vasile Citea.

Semifinalele şi finalele vor fi transmise de TVR şi la ele şi-au anunţat prezenţa marii noştri campioni Mihai Leu, Francisc Vaştag şi fraţii Simion.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.