GALERIE FOTO | Francezii s-au încoronat campioni la baschet 3x3 în România: Nantes a cucerit Superbet Sport Arena Tour Final şi s-a calificat în circuitul mondial profesionist

21 aug 2019 334 afişări Baschet
GALERIE FOTO | Francezii s-au încoronat campioni la baschet 3x3 în România: Nantes a cucerit Superbet Sport Arena Tour Final şi s-a calificat în circuitul mondial profesionist
GALERIE (5 de imagini) VEZI GALERIA
  • La capătul a trei zile pline de baschet 3x3 în baza sportivă Poli Arena din Universitatea Politehnică Bucureşti, echipa franceză Nantes Aderim a câştigat marele premiu la Superbet Tour Final, evenimentul care a pus capăt sezonului 2018-2019 din circuitul Sport Arena Streetball.
  • A fost un sezon care a început în luna august a anului trecut la Constanţa iar pentru prima oară în istoria de 14 ani a competiţiei, circuitul popular a depăşit graniţele României, fiind organizate în parteneriat cu Federaţia Rusă de Baschet şi şapte etape în Rusia.

Francezii de la Nantes au încheiat fără înfrângere Superbet Tour Final, un turneu la care au mai participat echipe din Serbia, Rusia, Ungaria, Bulgaria sau Ucraina, dar şi cele mai bune echipe româneşti. Nantes a învins în finală Olimp Belgrad, scor 21-15, iar în semifinale a trecut de 3x3 Bucharest, 21-13.

Din păcate pentru al patrulea sezon consecutiv România nu va avea reprezentantă în circuitul mondial profesionist, ultima apariţie a unei echipe româneşti consemnându-se în anul 2015 la Mastersul de la Lausanne.

În turneul feminin de la Superbet Tour Final, echipa Agro Squad a dominat prima zi de competiţie, învingând în ultima dispută a zilei naţionala Ucrainei, cu un coş decisiv marcat în prelungiri de Sonia Vilcinschi. Anca Şipoş, vicecampioană europeană în 2016, şi-a condus apoi echipa până în finala competiţiei, unde echipa Universităţii Agronomice a cedat în faţa fetelor de la FCC Baschet Arad, scor final 21-15.

Anca Şipoş a fost desemnată MVP al competiţiei feminine, iar titlul similar la masculin i-a revenit francezului Ludovic Negrobar. Ambii sportivi au primit ca premiu un ceas Tissot 3x3, oferit de către Albini Prassa, importator şi distribuitor al mărcii elveţiene de ceasuri.

Cei mai abili spectatori au fost premiaţi de către partenerul principal Superbet, cu cec-uri în valoare de 250 de lei, în cadrului concursului Lucky Shot, dedicat exclusiv fanilor care sunt prezenţi la evenimentele de baschet 3x3.

Noul sezon Sport Arena Streetball va debuta în 14-15 septembrie, cu etapa Mega Mall Streetball din Bucureşti.

Superbet Tour Final a fost un eveniment marca Sport Arena Streetball organizat cu sprijinul Superbet şi găzduit de baza sportivă Poli Arena. Competiţia a fost susţinută de către Mastercard şi Nike – elite partners, Tissot – official timekeeper, Horizon, Serioux, sportloft.com, Gatorade, Doritos, Direcţia pentru Sport şi Tineret a Municipiului Bucureşti. Powered by Kiss FM.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.