Carmen Tocală, aleasă membru în Boardul Central al Federaţiei Internaţionale de Baschet

29 aug 2019 320 afişări Baschet
Carmen Tocală, aleasă membru în Boardul Central al Federaţiei Internaţionale de Baschet

Carmen Tocală, fost preşedinte al FR Baschet, a fost aleasă, joi, membru în Boardul Central al Federaţiei Internaţionale (FIBA). În iunie ea a devenit şi vicepreşedinte al FIBA Europe, fiind prima femeie aleasă în această funcţie.

Fosta mare sportivă a fost aleasă de către cei 156 de reprezentanţi ai federaţiilor naţionale din lume, alături de alţi 12 membri din cinci continente, să conducă baschetul mondial pentru următorii patru ani.

"Această nouă performanţă la nivel mondial mă face să mă simt un om împlinit. Am suferit când m-am retras din activitatea sportivă, când adrenalina nu a mai făcut parte din viaţa mea, dar sunt bucuroasă că am reuşit să continui în sportul pe care îl iubesc ca manager la nivel mondial. Viaţa de după teren, moment cu moment, devine o competiţie cu tine însăţi", a declarat Carmen Tocală.

  • Timp de 13 ani a condus Federaţia Română de Baschet şi Autoritatea Naţională pentru Sport.
  • Baschetul este cel mai raspandit sport de pe glob, o dovada in acest sens fiind faptul ca FIBA insumeaza 213 state in timp ce in Comitetul Olimpic International sunt inscrise doar 208 de tari.
  • Presedintele forului pentru următorii patru ani va fi Hamane Niang, ales în unanimitate, anterior el fiind vicepreşedinte al forului.
  • Prima şedinţă a Boardului, in noua sa formula, va avea loc în 14 septembrie, la Beijing, acolo unde se desfăşoară Cupa Mondială 2019.
  • Carmen Tocală (57 de ani) activează de nouă ani în Board-ul FIBA Europe.
  • Este fostă jucătoare a naţionalei României, iar după ce a încheiat sportul de performanţă a fost antrenor şi manager.
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.