Red Bull Romaniacs, gata de start! Prologul ”Sweet 16” este la doar câteva ore distanţă. Tot ce trebuie să ştii despre cel mai tare hard enduro din lume, găzduit la Sibiu

30 iul 2019 368 afişări Auto-Moto
Red Bull Romaniacs, gata de start! Prologul ”Sweet 16” este la doar câteva ore distanţă. Tot ce trebuie să ştii despre cel mai tare hard enduro din lume, găzduit la Sibiu
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA

Show-ul urban, care deschide ediţia 2019 a celui mai dificil raliu hard enduro din lume, Red Bull Romaniacs, începe astăzi, la ora 17:00. Luni, 29 iulie, concurenţii clasei Gold (cel mai dificil traseu) au putut testa cele 12 obstacole în cadrul antrenamentului  şi au certificat că vom avea parte de un adevărat spectacol pe Bd-ul Coposu, din centrul Sibiului.

Aşa cum o cere tradiţia, şi ediţia din acest an, a 16-a raliului, debutează  cu un Prolog, acesta având atât rolul de a le arăta fanilor ce abilităţi au riderii din hard enduro, cât şi scopul de a stabili ordinea de start pentru prima dintre cele 4 zile de off-road.

Câteva detalii despre traseu: un tur are 700 de metri lungime şi include 12 obstacole. Andy Fazekaş şi echipa sa formată din 10 persoane au folosit: 130 de tone de piatră, 90 de tone de buşteni, 350 de pneuri de camion şi de vehicule agricole, 25-30 de metri cubi de lemn pentru crearea obstacolelor speciale precum cel al podiumului, cel care de altfel include şi un ingredient special: Ford Ranger Raptor.

În finalele de la ora 17:00 intră primii 35 de rideri de la clasele Bronze, Silver şi Gold, fiind stabiliţi în urma calificărilor care au loc în intervalul 08:00 – 13:00.

Spectacolul din cadrul finalelor este asigurat şi prin specificul startului, respectiv 7 linii a câte 5 rideri fiecare. Clasele Bronze şi Silver vor evolua 7 minute + 1 tur, în timp ce pentru Gold sunt rezervate 10 minute + 1 tur. La fiecare clasă, câştigătorul are dreptul să îşi aleagă poziţia de pe care va lua startul în prima zi de off-road, şi cum la Red Bull Romaniacs o parte importantă o constituie navigaţia prin coordonatele GPS, dacă îţi doreşti un timp bun, nu vrei să fii tu primul pe traseu.

Enduro for Romania - Să dăm o mână de ajutor şi la această ediţie a Red Bull Romaniacs. Pentru al patrulea an consecutiv, la târgul din cadrul proiectului caritabil „Enduro for Romania” (traseul de la Prolog, marţi 30 iulie) vor fi strânse fonduri în urma vânzării de echipament şi tricouri semnate de către riderii pro, de echipament second-hand şi nou, şi a unei serii de suveniruri donate de către concurenţi, fani şi prieteni.

LA CE VOR FI FOLOSITE  FONDURILE STRÂNSE ÎN 2019? Pentru a îmbunătăţi două grădiniţe din zona Văii Oltului:

Câinenii Mici - spaţiul de joacă din exterior trebuie să fie refăcut complet şi, de asemenea, zona de joacă din interior necesită o renovare completă. Intenţia organizatorilor este să ofere grădiniţei jucării care pot fi mutate în interior, în timpul lunilor de iarnă.

Grebleşti - vom achiziţiona şi instala un echipament de joacă pentru grădiniţă.

Programul raliului

Marţi, 30 iulie

08:00 – Clasa Bronze, Calificări pt. Prolog, Bd-ul Coposu, Sibiu

10:45 – Clasa Silver, Calificări pt. Prolog, Bd-ul Coposu, Sibiu

12:00 – Clasa Gold, Calificări pt. Prolog,  Bd-ul Coposu, Sibiu

12:45 – Clasa Iron, Calificări pt. Prolog,  Bd-ul Coposu, Sibiu

17:00 – Finalele de la Prolog, Bd-ul Coposu, Sibiu

Miercuri, 31 iulie - Sâmbătă, 3 august

Zilele 1-4 de off-road.

Sâmbătă, 3 august

11.30 – Finişul raliului pe dealul Guşteriţa de lângă Sibiu

21:45 - Busul pentru Party, party, party pleacă din staţia aflată lângă teatrul Radu Stanca, Adresa: BD-ul Corneliu Coposu, nr. 2, Sibiu

22:00 – Festivitatea de premiere şi petrecerea Red Bull Romaniacs - Versailles Events,

Adresa: DN 106 Sibiu, Cisnădiora

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.