Mihai Leu, o nouă performanţă în lumea sportului, la 22 de ani de când devenea campion mondial la box

6 aug 2019 867 afişări Auto-Moto
Mihai Leu, o nouă performanţă în lumea sportului, la 22 de ani de când devenea campion mondial la box

Mihai Leu a reuşit a cincea victorii din şase posibile în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă şi este la un singur pas de a deveni campion în a treia disciplină sportivă după box şi raliuri.

La 50 de ani, fostul mare pugilist a revenit în lumea competiţiilor sportive la începutul anului trecut la bordul unui Ferrari 458 Challenge. După un an de acomodare, Leu domină clasamentul Categoriei I.

Practic, din acest sezon, campionatul este împărţit în două divizii: una dedicată maşinilor de competiţie, din care fac parte şi monoposturile, iar cealaltă a maşinilor de producţie, aşa cum este Ferrari-ul lui Leu, care păstrează specificaţiile iniţiale din fabrică.Hunedoreanul are 143 de puncte după 6 runde, dintr-un total de 9, şi are un avans de 44,5 puncte faţă de următorul clasat, Călin Maniţiu. Peste trei săptămâni, la Rânca, Leu poate deveni matematic campion dacă va mai obţine fix 5 puncte, practic orice clasare în Top 7.

"Etapa de la Mediaş a fost ciudată pentru mine, însă mă bucur că am obţinut această victorie. Am înţeles că mai e nevoie de doar câteva puncte, dar eu mi-am propus să am un sezon întreg, atfel că indiferent de ce voi face în următoarea rundă, voi fi prezent şi la ultimele etape din 2019", a afirmat Leu.

În urmă cu 22 de ani, acesta devenea primul campion mondial la box profesionist din istoria României. După ce şi-a apărat ulterior titlul cu succes, a fost nevoit să se retragă din cauza unei probleme medicale la mână şi a intrat în lumea automobilismului sportiv. În 2003, devenea campion naţional absolut la raliuri, iar în 2008 a făcut ultimul său sezon complet. A revenit la începutul lui 2018.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.