Marc Marquez a câştigat al doilea titlu mondial consecutiv în MotoGP. Noul fenomen din motociclism a dominat competiţia în faţa lui Rossi, Pedrosa şi a lui Lorenzo

12 oct 2014 1864 afişări Auto-Moto
Marc Marquez a câştigat al doilea titlu mondial consecutiv în MotoGP. Noul fenomen din motociclism a dominat competiţia în faţa lui Rossi, Pedrosa şi a lui Lorenzo
Marc Marquez dă asigurări că totul e OK. Şi-a asigurat deja titlul mondial. FOTO: AFP

Performanţă extraordinară pentru puştiul de 21 de ani care în sezonul trecut, la debutul în MotoGP, a reuşit să îşi asigure titlul mondial. Acum, cu trei etape înainte de finalul sezonului, spaniolul Marc Maquez, de la Repsol Honda, a câştigat matematic cel de-al doilea titlu, după o serie de prestaţii excelente. Cursa care i-a asigurat trofeul a avut loc în Japonia, la Motegi, şi a fost una gândită bine de Marc. Pilotul a terminat pe locul secund, în spatele lui Jorge Lorenzo, poziţie suficientă pentru atingerea obiectivului.

Prestaţiile lui Marc Marquez în acest sezon au fost de-a dreptul excepţionale. Spaniolul a câştigat primele zece curse ale sezonului de curse de motociclism, prima sincopă venind abia în cursa a unsprezecea, la Brno, în Cehia. Marquez a venit atunci abia pe 4, însă nu dădea emoţii cum că ar putea scăpa titlul mondial. Doar patru curse au mai trecut de la momentul Brno, iar Marquez a gestionat bine finalul de sezon: pilotul a mai câştigat doar o singură dată, la Silverstone, suficient însă pentru ca acum, la Motegi, să fie matematic campion mondial. Superioritatea i-a fost recunoscută şi de către rivalii principali. „Marc merită titlul mondial în acest sezon pentru că a fost cel mai constant pilot din competiţie”, a spus Jorge Lorenzo, pilot Yamaha Movistar, cel care a câştigat cursa din Japonia. În ciuda modului autoritar în care a reuşit să câştige titlul mondial, Marquez a vrut să reamintească la finalul cursei de la Motegi că nu a fost un sezon uşor. ”E un moment special. Poate că oamenii au impresia ca mi-a fost uşor, dar nu mi-a fost. Sigur, m-aţi vândut mereu zâmbind relaxat, dar în spatele zâmbetului se ascundea presiunea pe care o simţeam doar eu. Familia şi prietenii m-au ajutat să gesionez bine momentul”, a spus Marquez la finalul cursei pentru BT Sport.

Clasamentul general în MotoGP cu trei etape înainte de final

 

Clasamentul general în MotoGP cu trei etape înainte de final

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.