Drift: Etapă la altitudine record în România

11 aug 2019 280 afişări Auto-Moto
Drift: Etapă la altitudine record în România

A patra etapă din Campionatul Naţional de Drift va intra în istoria automobilismului sportiv drept evenimentul care se desfăşoară pe cel mai înalt vârf rutier al României, în Pasul Urdele de pe Transalpina, la 2145 de metri.

Conform anunţului făcut de Romanian Drift Community, promotorul campionatului, un total de 30 de piloţi din România şi Bulgaria s-au înscris la evenimentul care se va desfăşura pentru al treilea an consecutiv pe Transalpina.

Noutatea vine de la faptul că traseul de concurs a fost mutat de la Kilometrul 17, care se afla între Novaci şi Rânca, până pe cel mai înalt punct al şoselei. „Am pregătit această surpriză, care va fi totodată o adevărată provocare pentru toţi piloţii prezenţi”, a explicat Denis Manea, preşedintele Comisiei Naţionale de Drift din cadrul FRAS.

Runda din Pasul Urdele ar putea stabili şi numele noului campion naţional absolut la drift. În acest moment, Răzvan Frăţianu, campion şi în 2011, are un avantaj de 59 de puncte în faţa lui Sorin Ene, ocupantul locului secund, şi de 62 faţă de Danko Dimitrov, aflat pe 3.

Sâmbătă au fost programate antrenamentele libere, iar duminică vor avea loc calificările şi battle-urile. Duminică, de la ora 16:00, Pro X va transmite în direct battle-urile etapei.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.