Ştia că va fi descalificată, dar tot a pus mâna pe adversară. O elevă din SUA a impresionat la trialurile de cross-country. "Dacă te opreşti la câţiva paşi de finish, este aproape imposibil să termini şi cursa următoare"

2 nov 2014 1998 afişări Atletism
Ştia că va fi descalificată, dar tot a pus mâna pe adversară. O elevă din SUA a impresionat la trialurile de cross-country. "Dacă te opreşti la câţiva paşi de finish, este aproape imposibil să termini şi cursa următoare"

O elevă americancă cu nume de tenismen din Top 10 mondial, Teagan Monfils, reprezentanta liceului Shawano, din nord-estul Statelor Unite ale Americii, a renunţat la obiectivul pentru cursa de selecţie la cross-country, disputată sâmbăta trecută, pentru a-şi ajuta o adversară sleită de puteri să se ridice şi să treacă linia de sosire, scrie wbay.com. "Asta înseamnă atletismul. Trebuia să termine cursa", şi-a motivat adolescenta gestul, care a scos-o din lista finală a rezultatelor cursei şi pe ea, şi pe adversara sa.

Jordan, elevă la  DC Everest senior, a început să se clatine cu câţiva zeci de metri înainte de linia de sosire. Aproape de leşin, s-a prăbuşit în genunchi. Iar Teagan a reacţionat fără ezitare: a ajutat-o să se ridice, a cuprins-o cu grijă de după umeri şi a tras-o după ea pană la finiş. 10-15 sportive au trecut în goană pe lângă cele două eleve care înaintau cu greu spre sosire. Monfils şi-a asumat însă în totalitate şi descalificarea şi timpul "trântit" pe final. "Sunt mândru de ce a făcut. Nu te poţi aştepta ca de fiecare dată copiii să facă ceea ce este corect, în această manieră", şi-a lăudat eleva antrenorul Steve Stomberg.

WBAY

Revenită după o serie de accidentări, Teagan Monfils îşi propusese să îşi îmbunătăţească cel mai bun timp al carierei în cursa alergată pe pământ, iarbă şi prin pădure. "Traseul era greu, cu multe dealuri", a povestit Teagon, care a recunoscut că nu a contestat nici un moment descalificarea. "Ştiam regulile, ştiam că nu ai voie să îţi atingi nici un adversar. Dar trebuia să mă asigur că este şi că va fi ok. Şi am ştiut că trebuie să o ajut să ajungă la linia de sosire. Dacă te opreşti în apropiere de finish, cred că vei avea senzaţia că nu vei mai ajunge acolo nici data viitoare, pentru că îţi vei spune că nu a-i făcut-o data trecută şi nu o poţi face nici acum. Trebuie să termini cursa ca să poţi termina şi data viitoare", a argumentat emoţionant Teagan. Americanca le-a povestit jurnaliştilor de la wbay.com că este mai mult decât convinsă că dacă ea s-ar fi aflat la pământ, s-ar fi găsit o altă sportivă care să o îndemne să termine cursa.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.