CM DE ATLETISM | Campionul mondial la ciocan, polonezul Pawel Fajdek, şi-a plătit cursa de taxi cu medalia de aur

25 aug 2015 1768 afişări Atletism
CM DE ATLETISM | Campionul mondial la ciocan, polonezul Pawel Fajdek, şi-a plătit cursa de taxi cu medalia de aur

Scandal la Beijing unde în aceste zile are loc Campionatul Mondial de Atletism. Campionul mondial la aruncarea ciocanului, Pawel Fajdek a sărbătorit câştigarea unui nou trofeu, după care ameţit de băutură, a plătit drumul de la restaurant la hotel, chiar cu medalia pe care a cucerit-o în "Cuib de păsăre". Câteva ore mai târziu, acesta a alertat autorităţile chineze că i-a dispărut medalia, aceasta fiind ulterior recuperată de poliţişti.

 Extaz şi agonie la Beijing pentru Pawel Fajdek. Polonezul care domină în ultimii ani proba de aruncare a ciocanului a făcut un concurs perfect în China, cucerind al doilea titlu mondial consecutiv, după cel de la Moscova din 2013. Bucuros de reuşita sa, acesta a petrecut într-un restaurant până nopatea târziu, după care, rămas fără bani de buzunar, i-a dat taximetristului în schimbul banilor pentru cursă, medalia de aur câştigată. Incidentul, dezvăluit de site-ul chinez "Tencent" nu se opreşte însă aici. Cuprins de remuşcări, după câteva ore, Fajdek a anunţat poliţia că i-a dispărut medalia. Autorităţile l-au identificat repede pe taximetrist, însă acesta a dezvăluit că Fajdek a plătit cu medalia cursa, nu a pierdut-o în maşină, aşa cum iniţial declarase.Jurnaliştii polonezi prezenţi la Beijing la Mondiale au declarat că l-au văzut pe acesta consumând multe băuturi alcoolice la restaurant, în timpul petrecerii.

Fajdek a câştigat titlul mondial la Beijing cu o aruncare de 80,88 m

Fajdek (26 ani), cel mai tânăr campion mondial ce îşi apără titlu a dominat sezonul 2015, având cele mai bune nouă aruncări, inclusiv cea care este record personal de 83,93 m.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.