ATLETISM | Triplusaltistul Marian Oprea, câştigător al Cupei de Cristal la Naţionalele de sală. Nici fotofinişul nu a putut să le despartă pe Lavric şi Pastor la 400 m feminin

22 feb 2016 1016 afişări Atletism
ATLETISM | Triplusaltistul Marian Oprea, câştigător al Cupei de Cristal la Naţionalele de sală. Nici fotofinişul nu a putut să le despartă pe Lavric şi Pastor la 400 m feminin

În sala de atletism din cadrul CSNB „Lia Manoliu” s-a desfăşurat etapa finală a Campionatelor Naţionale rezervate seniorilor şi tineretului – Cupa de Cristal (ediţia cu numărul 25). Trofeul, care recompensează cele mai bune performanţe la masculin şi feminin, conform tabelei de punctaj al IAAF, a fost adjudecat de către doi triplusaltişti, Marian Oprea (Dinamo – CSM Bucureşti), 16,82 m, săritură de top 10 mondial, care i-a adus 1.145 de puncte, respectiv, de grecoaica Paraskevi Papachristou, câştigătoare cu 14,21 m, adică 1.123 pct, potrivit siteului FRA.

Foarte aproape de o nouă Cupă de Cristal în carieră a fost şi lungimista Alina Rotaru ( CSA Steaua), pe campioana naţională a probei, desfăşurată astăzi, despărţind-o doar patru centimetri de trofeu, asta în condiţiile în care a reuşit cel mai bun rezultat al sezonului pentru ea — 6,60 m. Ziua a doua a celei mai importante competiţii interne indoor  ne-a prilejuit şi o surpriză la 60 mg, primul trecând linia de sosire Cosmin Dumitrache (CSM Bucureşti – CS Rapid) — 7,89, record personal.
Adrian Vasile (CSM Bucureşti – CS Rapid – 7,88 m) şi Valentin Toboc (CSA Steaua – 7,65 m) ne-au oferit o dispută atractivă la săritura în lungime. De reţinut şi spectaculosul duel de la 800 m, dintre Claudia Bobocea (CSM Sf Gheorghe – 2:08,09), Florina Pierdevară (CSA Steaua – 2:08,61) şi Mihaela Nunu (CSA Steaua – 2:08,63), chiar dacă timpii înregistaţi nu ne-au spus prea multe, fiind vorba despre o cursă tactică.

Revenind la prima zi a competiţiei, trebuie remarcată evoluţia vicecampionul nostru olimpic de la Atena, Marian Oprea, care, ca de aproape fiecare dată în ultimul deceniu, a fost, fără discuţie, performerul Campionatelor Naţionale de atletism indoor,  el reuşind să câştige, aşa cum specificam mai înainte, titlul naţional la triplusalt, cu 16,82 m, a 4-a performanţă mondială a sezonului.
Una dintre cele mai spectaculoase probe de sâmbătă a fost cea feminină de 400 m, unde nici fotofinişul nu a putut departaja sportivele cu cea mai bună performanţă, 54,08, astfel că ambele s-au urcat pe prima treaptă a podiumului de premiere: Mirela Lavric (CSM Oneşti), care astfel îşi îmbunătăţeşte cu 20 de sutimi recordul personal, şi Adelina Pastor (CSM Timişoara).
La aruncarea greutăţii, primele două locuri au fost ocupate de cei doi oaspeţi ai probei, campionul României, Andrei Gag (CSM Arad – CSU Suceava) fiind al treilea, cu 19,70 m. A câştigat germanul Tobias Dahm — 20,30 m, urmat de Ivan Emilianov (Republica Moldova) — 19,77 m.

La săritura în înălţime am putut consemna un nou titlu cucerit de Mihai Donisan (CS Dinamo – CS Rapid – 2,26 m), talonat de către Marius Dumitrache (CSM Bucureşti – 2,23 m; a doua poziţie) şi de Mihai Atanasiu (CSA Steaua – 2,23 m, poziţia a treia şi record personal).
La această ediţie a Naţionalelor  indoor au participat 227 de atleţi, 59 la feminin şi 168 la masculin, reprezentând 71 de cluburi.
Săptămâna viitoare, atleţii noştri vor participa la Campionatele Balcanice de sală de la Istanbul, încă un bun prilej de realizare a baremurilor pentru CM indoor de la Portland (Oregon).

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.