Sorin Babii, al treilea mandat de preşedinte la Federaţia Română de Tir Sportiv. 54 de cluburi la vot, nici jumătate în poligon

26 oct 2018 516 afişări Alte sporturi
Sorin Babii, al treilea mandat de preşedinte la Federaţia Română de Tir Sportiv. 54 de cluburi la vot, nici jumătate în poligon

Tirul sportiv românesc şi-a ales, joi, conducătorii pentru următorii patru. La funcţia de preşedinte, bătălia s-a dat între cel care a condus federaţia în ultimii opt ani, Sorin Babii, şi arădeanca Lucia Liliana Mihalache, trăgătoare olimpică la Beijing 2008 şi Londra 2012. Babii, şi el originar din Arad, a ieşit câştigător cu 30-24.

Nu mai puţin de 54 de structuri au fost prezente la Adunarea generală de alegeri a FR de Tir Sportiv, deşi nici jumătate dintre ele nu au activitate în poligon. ”Nu înţelegem de ce li se permite unor cluburi care nu mai au niciun sportiv, dar au domeniul de activitate în CIS, să voteze şi să decidă pentru cei care fac performanţă!”, a fost marea nemulţumire a cluburilor care îşi fac simţită prezenţa în tirul românesc.

Sorin Babii (54 de ani), campion olimpic în 1988 şi medaliat cu bronz la JO 1992, a avut de data aceasta concurenţă serioasă, iar faptul că 24 de struturi au votat pentru Puşa Mihalache, o sportivă departe de anvergura sa, ar trebui să-i dea de gândit. Deşi în cadrul Adunării generale de alegeri a declarat că au fost persoane care i-au sugerat telefonic să nu candideze, Lucia Mihalache (51 de ani) a recunoscut victoria contracandidatului său.

Sorin Babii este la al treilea mandat consecutiv în funcţia de preşedinte al FR de Tir Sportiv. El a anunţat că va restructura federaţia şi că îşi propune calificarea a doi sportivi la JO Tokio 2020.

Vicepreşedinte a fost ales Eugen Dima, reprezentantul unui club privat (Joiţa).

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.