SNOOKER | Liang Wenbo, agonie şi extaz în calificările pentru Campionatul Mondial: a reuşit break-ul maxim, apoi a ratat bila neagră la 140. Ar fi fost primul jucător din istorie care reuşeşte două break-uri de '147' într-un meci

13 apr 2018 1714 afişări Alte sporturi
SNOOKER | Liang Wenbo, agonie şi extaz în calificările pentru Campionatul Mondial: a reuşit break-ul maxim, apoi a ratat bila neagră la 140. Ar fi fost primul jucător din istorie care reuşeşte două break-uri de '147' într-un meci Foto: World Snooker 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7964/17129270/1/ultima-neagr.jpg

Liang Wenbo a ratat, joi, şansa de a deveni primul jucător de snooker care reuşeşte două break-uri maxime într-un meci. Chinezul de pe locul 19 în clasamentul mondial a trecut la pas de primul tur al calificărilor pentru Campionatul Mondial, învingându-l cu 10-2 pe englezul Rod Lawler.

În jocul cu numărul zece al meciului, Liang Wenbo a reuşit închiderea perfectă de masă: 15 bile roşii jucate împreună cu bila neagră, apoi succesiunea completă de şase bile colorate. Chinezul a intrat astfel în cursa pentru un cec în valoare de 10.000 de lire sterline - bonusul pentru realizarea break-ului maxim şi încă o mie de lire sterline - premiul pentru cel mai mare break al întrecerii.

Două jocuri mai târziu, în ceea ce avea să fie ultimul frame al confruntării, Wenbo a avut în vârful tacului un al doilea break maxim, însă a ratat dintr-o poziţie dificilă ultima bilă neagră, la buzunarul superior. Poziţia bilei albe, apropiată de manta laterală, i-a făcut misiunea dificilă lui Liang. "A fost o şansă foarte bună, dar... o bilă neagră cu multă presiune şi un unghi nu atât de bun. Trebuie să mă liniştesc înaintea meciului următor şi să mă concentrez pe jocul meu", a declarat după meci Liang Wenbo, potrivit World Snooker.

3 break-uri maxime are acum în carieră Liang Wenbo, două dintre ele în acest sezon (la English Open şi în calificările pentru CM)

4 break-uri maxime s-au înregistrat, de-a lungul anilor, în calificările pentru Campionatul Mondial, două de către Robert Milkins (la şase ani distanţă), Gary Wilson (2017) şi, acum, Liang Wenbo

10 break-uri maxime au fost reuşite pe tabloul principal de la Campionatul Mondial - ultimul, pe 21 aprilie 2012, de către scoţianul cu 7 titluri mondiale - Stephen Hendry. Dintre jucătorii activi, ultimul care a reuşit un 147 la Crucible este englezul Ali Carter, despre care puteţi citi mai multe într-un interviu ProSport.

139 break-uri maxime sunt acum înregistrate oficial în istoria snookerului profesionist

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.