Primele medalii ale României la Jocurile Europene de la Minsk au fost cucerite la sambo. Bronz pentru Daniela Poroineanu (56 kg), Anda Mihaela Vâlvoi (64 kg) şi Alina Petronela Păunescu (+80 kg)

22 iun 2019 696 afişări Alte sporturi
Primele medalii ale României la Jocurile Europene de la Minsk au fost cucerite la sambo. Bronz pentru Daniela Poroineanu (56 kg), Anda Mihaela Vâlvoi (64 kg) şi Alina Petronela Păunescu (+80 kg)

Delegaţia României prezentă la Jocurile Europene de la Minsk a bifat primele medalii, trei la număr. Succesele au venit de la sambo, unde sâmbătă, în ziua a doua a competiţiei, cinci sportive s-au calificat în meciurile pentru bronz.

Prima medalie a venit de la Daniela Poroineanu (CS Dinamo), care s-a impus în finala mică disputată cu grecoaica Valentina Gogua, în cadrul categoriei 56 kg. Tot un succes asemănător, la preferinţă, a obţinut şi Anda Mihaela Vâlvoi (64 kg), în meciul pentru bronz cu Maria Cabas Gomez (Spania). Al treilea succes, mult mai clar (9-0) a venit de la categoria +80 kg, unde Alina Petronela Păunescu a trecut de Elena Chirac (Franţa).

La categoria 48 kg, Daniela Mihaela Chiss s-a clasat pe locul 5, după ce a pierdut meciul pentru bronz cu Tsvetelina Tsvetanova (Bul). Tot pe locul 5 s-a situat şi Lorena Alexandra Podelenczki (72 kg), învinsă de Nataliya Smal (Ucraina).

ALTE REZULTATE DIN ZIUA A DOUA A COMPETIŢIEI

BASCHET 3X3. Feminin: Cehia - România 21-3, România - Ungaria 21-18. Masculin: România - Andorra 21-19

TIR. Laura Coman şi Alin Moldoveanu - locul 26 în proba de puşcă mixt, 10 metri a.c. - 619,1 puncte.

JUDO. Alexandra Pop şi Monica Ungureanu (ambele, cat 48 kg) - eliminate în primul tur; Andreea Chiţu (52 kg) - eliminată în turul 2 de Odette Giuffrida (Italia); Corina Ştefan (57 kg) - eliminată în turul 2 de Telma Monteiro (Portugalia), Loredana Ohâi (57 kg) - eliminată în primul tur.

Foto: Daniela Poroineanu

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.