Laura Ilie-Coman, medalie de argint la finala Cupei Mondiale din India în proba de puşcă 10 metri aer comprimat. Competiţia reprezintă Turneul Campionilor din tir

26 oct 2017 319 afişări Alte sporturi
Laura Ilie-Coman, medalie de argint la finala Cupei Mondiale din India în proba de puşcă 10 metri aer comprimat. Competiţia reprezintă Turneul Campionilor din tir

Sportiva dinamovistă Laura Ilie-Coman încheie anul competiţional 2017 cu un nou rezultat de excepţie. Eleva antrenorului Olimpiu Marin a cucerit medalia de argint la finala Cupei Mondiale de la New Delhi (India) în proba de puşcă 10 metri aer comprimat. Competiţia reprezintă echivalentul ”Turneului Campionilor” de la tenis. La New Delhi participă doar cei mai valoroşi trăgători din lume, cei care au câştigat etape de Cupă Mondială în acest an. Laura Ilie-Coman s-a impus la Cupa Mondială de la Munchen.

Laura Coman s-a calificat în finala probei cu al şaselea rezultat, 414,1 puncte, dar a tras din ce în ce mai bine în asaltul decisiv pentru podium, în care au fost prezente doar opt sportive. După două serii de câte cinci focuri, au urmat tragerile eliminatorii, cel mai slab rezultat ieşind din concurs. La final, în cursa pentru locul întâi au rămas Laura Coman şi Andrea Arsovic (Serbia). Aceasta din urmă şi-a adjudecat aurul, graţie unui punctaj mai bun la primele două serii de câte cinci focuri, avantaj pe care a ştiut să şi-l păstreze până la final. Clasament final: 1.Andre Arsovic 251,3 p, 2.Laura Coman 249,7 p, 3.Peng Winyi (China) 228.5.

Graţie acestui rezultat, Laura Coman va încheia anul între primele trei locuri în clasamentul mondial general pe puncte şi, cel mai probabil, în postura de lider european.

Laura Coman şi Alin Moldoveanu au tras şi la echipe mixte în proba de puşcă 10 metri a.c., unde s-au clasat pe locul 6. În finală au acces numai primele cinci echipe.

Foto: Podiumul probei de puşcă 10 metri aer comprimat la finala Cupei Mondiale. Laura Coman - prima din stânga

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.