Laura Coman şi Alin Moldoveanu, la un pas de a se califica la Jocurile Olimpice de la Tokio. Cei doi trăgători români s-au clasat pe locul 4 la Campionatele Mondiale în proba de puşcă 10 metri mixt

2 sep 2018 521 afişări Alte sporturi
Laura Coman şi Alin Moldoveanu, la un pas de a se califica la Jocurile Olimpice de la Tokio. Cei doi trăgători români s-au clasat pe locul 4 la Campionatele Mondiale în proba de puşcă 10 metri mixt

Tirul sportiv a început vânătoarea de locuri cotă pentru Jocurile Olimpice de la Tokio odată cu începerea Campionatelor Mondiale, competiţie ce se desfăşoară în perioada 2-14 septembrie la Changwon, în Coreea de Sud. Duminică, în prima zi a competiţiei, românii Laura Coman şi Alin Moldoveanu (ambii, CS Dinamo) au fost la un pas de a obţine calificarea olimpică, după ce s-au clasat pe locul 4 în finala de la puşcă 10 metri mixt. Podiumul a fost ocupat de două echipe din China (Zhao Ruozhu, Yang Haoran, respectiv Wu Mingyang, Song Buhan) şi una din Rusia (Anastasiia Galashina, Vladimir Maslennikov). Prima dintre echipele din China şi cea din Rusia au obţinut cele două locuri cotă alocate acestei probe. La tir, calificările olimpice se decid în cadrul a 20 de competiţii (la nivel mondial sau zonal), fiecare având alocat un anumit număr de locuri cotă. 

71 de echipe s-au înscris la startul probei de puşcă 10 metri mixt, nou introdusă în programul Jocurilor Olimpice. Cei doi sportivi români au tras bine în calificări. Cu 837,8 puncte, Laura Coman şi Alin Moldoveanu au mers în finală de pe poziţia a doua, cu specificaţia că Laura a obţinut cel mai mare scor dintre toţi participanţii, 420,8.

În finala de cinci, primii au ieşit din concurs nemţii Isabella Straub şi Maximilian Dallinger, iar mai apoi cei doi români, care s-au oprit la 390,5 puncte.

Luni sunt programate cele două probe individuale de puşcă 10 metri (aer comprimat), unde vor trage Laura Coman, Roxana Tudose, Eliza Molnar şi Alin Moldoveanu.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.