Ieşeanul Dragomir Iordache, vicecampion mondial de juniori la tir în proba de puşcă 60 de focuri - poziţia culcat

24 iun 2017 393 afişări Alte sporturi
Ieşeanul Dragomir Iordache, vicecampion mondial de juniori la tir în proba de puşcă 60 de focuri - poziţia culcat Dragomir Iordache (centru) a cucerit anul trecut aurul european la această probă, cu nou record mondial

Tirul românesc a obţinut o medalie în chiar ziua de debut a Campionatelor Mondiale rezervate juniorilor, competiţie ce se desfăşoară la Suhl (Germania). Ieşeanul Dragomir Iordache a cucerit argintul în proba de puşcă - 50 de metri poziţia culcat (60 de focuri), după o finală pe muchie de cuţit.

Calificat în ultimul act cu al şaselea rezultat, 619,6 puncte, Iordache a tras foarte bine, ajungând până la ultima serie de două focuri (în finală sunt opt concurenţi, iar după fiecare serie este eliminat sportivul cu celmai slab rezultat). După ultimele focuri, şi Dragomir, şi finlandezul Cristian Friman au avut exact acelaşi rezultat, 246,4! Astfel, campionul mondial a fost decis în urma unui foc suplimentar. Finlandezul a avut nervii mari tari şi tras un 10,4, faţă de 9,8 cât a izbutit românul legitimat la Politehnica Iaşi.

Campionatul Mondial de juniori este una din ultimele competiţii la care se va mai trage finală pentru proba de puşcă 60 de focuri - poziţia culcat, deoarece aceasta a fost scoasă din programul Jocurilor Olimpice de la Tokio 2020. 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.