Dragomir Iordache, campion european de juniori la tir sportiv, cu record mondial şi european

26 iul 2015 491 afişări Alte sporturi
Dragomir Iordache, campion european de juniori la tir sportiv, cu record mondial şi european

Sportivul Dragomir Iordache (foto, în centru), de la CS Politehnica Iaşi, a terminat sâmbătă pe primul loc al probei 60 focuri poziţia culcat - juniori, distanţă 50 m, calibru 5.6 mm, la Campionatele Europene de tir sportiv probe de glonţ (seniori şi juniori), ce au loc în oraşul sloven Maribor.

Iordache Dragomir (17 ani) s-a calificat de pe locul 7 în finala probei de 8 trăgători cu un rezultat de 618.1 puncte. În finală, Iordache s-a poziţionat încă de la prima serie de 3 focuri pe primul loc şi a continuat constant cu focuri foarte bune, reuşind cu un total de 209.1 puncte să doboare şi recordul modial şi european de 207.6 puncte.

"Acest rezultat de foarte mare valoare vine după o serie de rezultate foarte promiţătoare la competiţii naţionale şi internaţionale în acest an cât şi în anul precedent. În acest an, Dragomir a reuşit să doboare nu mai puţin de 6 recorduri naţionale şi să câştige toate cele 5 etape la carea fost prezent în Campionatul Naţional", a spus preşedintele clubului ieşean, Leonida Antohi.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.