BREAKING NEWS | Oamenii lui Putin au de ce să zâmbească. TAS ridică suspendarea pe viaţă pentru 28 dintre cei 43 de sportivi ruşi sancţionaţi pentru dopaj

1 feb 2018 816 afişări Alte sporturi
BREAKING NEWS | Oamenii lui Putin au de ce să zâmbească. TAS ridică suspendarea pe viaţă pentru 28 dintre cei 43 de sportivi ruşi sancţionaţi pentru dopaj

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) a ridicat, joi, suspendarea pe viaţă impusă de Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) pentru 28 dintre cei 43 de sportivi ruşi sancţionaţi pentru dopaj la Jocurile Olimpice de la Soci, din 2014, informează AFP.

TAS consideră că nu există suficiente probe că sportivii respectivi au beneficiat de sistemul de dopaj susţinut de stat la ediţia precedentă a Jocurilor Olimpice de iarnă. În acelaşi timp, Tribunalul de la Lausanne le-a ridicat suspendarea pe viaţă altor 11 sportivi ruşi, pe care i-a considerat, însă, vinovaţi şi nu le-a dat dreptul să participe la Jocurile Olimpice de la PyeongChang.

Sportivii medaliaţi în 2014 care se numără printre cei 28 îşi vor recăpăta distincţiile. Printre ei se află şi Alexander Legkov (schi fond) şi Alexander Tretiakov (skeleton), medaliaţi cu aur la Soci.

Autorităţile ruse au salutat decizia luată de TAS: "Suntem foarte fericiţi", a declarat Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al Kremlinului.

CIO a reacţionat la această decizie şi a precizat că ridicarea suspendării în cazul celor 28 de sportivi nu înseamnă că aceştia vor primi automat dreptul de a concura la Jocurile Olimpice de la PyeongChang. Forul internaţional va studia fiecare caz şi va decide cui îi va acorda dreptul de participare.

Jocurile Olimpice de la PyeongChang sunt programate în perioada 9-25 februarie.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.