Program făcut cu picioarele

25 mar 2013 943 afişări Blog

Să încercăm să uităm Budapesta şi să ne străduim, dacă putem, să privim dincolo de Amsterdam, spre finalul acestor preliminarii, pe care-l vom aborda probabil cu 10 puncte, deşi nu ne-ar strica să avem măcar 11. Pe final va trebui să totalizăm măcar 20 ca să vorbim de baraj. 6 le facem cu Estonia acasă  şi cu Andorra în deplasare, aşa că ne mai trebuiesc măcar  4, dacă nu cumva toate cele 6 cu Turcia şi cu Ungaria la Bucureşti.

Problema e că acele două meciuri acasă, devenite extrem de importante, de care va depinde prezenţa noastră la baraj, se vor disputa în septembrie într-un interval de doar patru zile, într-o combinaţie vineri-marţi cu care ne e destul de greu să ne descurcăm. S-a văzut asta în toamnă, când după victoria de la Istanbul n-am reuşit să ne adunăm într-un timp atât de scurt şi am pierdut cu Olanda la Bucureşti.

Ar fi fost foarte bine acum, după consumul de energie fizică şi psihică de la Budapesta, să ne lingem rănile cu Estonia acasă, nu să ne ducem cu inima cât un purice în Olanda. Echipele respectabile aşa fac. Olandezii au experimentat cu Estonia în vederea derbyului cu noi, iar turcii, înainte de a-i primi pe unguri la Istanbul, au făcut o excursie reconfortantă în Andorra. Un meci greu plus unul mai uşor, cam asta e regula care se aplică acestor obositoare duble marţi-vineri. Regulă care pe noi, din cauza unui program pe care n-ar fi trebuit să-l acceptăm, ne-a ocolit mereu. În toamnă am avut Turcia şi Olanda, acum Ungaria şi Olanda, iar la toamna viitoare, Turcia şi Olanda.

Plus că în iunie, când sunt date oficiale în preliminarii, noi nu jucăm, ci  ne măsurăm forţele într-un meci amical cu mirifica reprezentativă a statului Trinidad-Tobago. Prin urmare, în această primăvară rămânem cu doar două partide oficiale, iar în toamnă vom avea patru, plus cele două de la baraj, pe care ni le dorim atât de mult. Nu mai punem la socoteală că toamna, când se va decide soarta acestei grupe preliminare, jucătorii români sunt mult mai angrenaţi în competiţiile intercluburi decât în primăvară.

Să vedem dacă ne ţin curelele să batem şi Turcia, şi Ungaria în patru zile. Dincolo de cei o sută de mii care vor fi în tribune, avem nevoie şi de o energie pe care în acea perioadă ne va fi foarte greu s-o procurăm.

Versiune selectata: mobil / standard