Muntele şi serviciile secrete

24 nov 2011 1019 afişări Blog

Se pare că la Steaua miza n-o mai reprezintă nici locul în clasament, nici aspiraţiile la titlu, nimic din ce ţine de performanţă, ci doar azvârlirea peste bord a lui Ilie Stan. Nu că ar fi un antrenor slab, nici că n-ar avea rezultate. În campionat a pierdut abia în meciul său cu numărul 6, în Europa are o victorie şi o înfrângere, deci ceva deloc ieşit din comun.

Nu, Ilie nu e un antrenor slab, dar e un antrenor care a apucat să anunţe, deşi doar neoficial, că în ianuarie va oferi Stelei o pregătire montană la sânge, pe cărări de munte. Informaţia a speriat de moarte acea categorie de jucători pentru care alergarea e o corvoadă, iar tot ce ţine de pregătirea fizică e perceput ca un pas important şi decisiv către sfârşitul lumii. Cum se poate scăpa de acest canon? Simplu, scăpând de Ilie!

Şi cum se poate scăpa de Ilie? Cu ajutorul serviciilor secrete! Ele există abundent la Steaua şi au ca rezultat aducerea la urechile patronului a tuturor tâmpeniilor posibile, menite să-l discrediteze pe antrenor. Conduse din afară, de un lider care a pretins recent că e o persoană răzbunătoare, aceste servicii au agenţi în interior, care fie pot juca prost, fie se pot accidenta, fie pur şi simplu pot rata nişte intervenţii simple, cum ar fi ieşirea pe o centrare. În cazuri mai complexe, agenţii involuntari, nu din cale afară de inteligenţi, se pot comporta ca atare, cum le este felul. Naturaleţea lor malignă îi face să se încaiere la antrenamente, să treacă pe lângă mâna întinsă de antrenor sau să plece de pe bancă după cum îi taie capul.

Nu se ştie cum se va termina acest război rece. Prima variantă ar fi deconspirarea agenţilor şi eliminarea lor din structuri. Acest drum e cel mai anevoios, pentru că e posibil să apară alţi şi alţi agenţi, pentru că, în exterior, capul reţelei racolează mereu. A doua cale ar fi renunţarea. Situaţie în care muntele va rămâne amintire, iar Steaua va pleca în cantonamentul de iarnă undeva în Hawaii, unde pregătirea fizică va consta doar în ridicarea paharelor cu umbreluţe până la nivelul gurii.

Versiune selectata: mobil / standard