Lista lungă a Stelei. Dar mesele cât costă?

26 mar 2013 1304 afişări Blog

Chima, Stanciu, Budescu, Alibec, Iorga, ba chiar Nistor sau Vieira. Cam aşa arată lista lungă de cumpărături a Stelei pentru pauza de vară. De la a vorbi despre cineva până la a-l aduce efectiv pe acel cineva e cale lungă, dar locatarul de la Palat a vorbit destul de clar despre aproape fiecare dintre cei enumeraţi. Acum dacă Steaua joacă împotriva lui Iorga peste doar câteva zile şi ar putea să fie şi o strategie, Chima, atacantul acela afro de la Molde, nu-i va mai fi Stelei adversar prea curând, aşa că aici chiar putem vorbi despre un interes real.

Dar oare nu e riscant să arunci pe piaţă şase-şapte nume noi într-un moment în care ai o echipă deja conturată, căreia nu-i mai trebuie aproape nimic? Ce înseamnă asta? Că preconizezi ca din vară să plece şase-şapte titulari? Ar fi păcat, cu tot drumul lung din Europa şi cu tot avansul consistent din campionat, actuala Steaua nu dă semne că şi-ar fi isprăvit misiunea, ci că abia acum e pregătită pentru marele asalt din Champions League. A încerca o reconstrucţie cu atâţia tineri înseamnă a o lua practic de la capăt şi va fi foarte greu de obţinut o altă echipă de valoare în timp scurt, oricât ar fi Chima, Stanciu, Alibec sau deja existentul Iancu de talentaţi.

Plus că mai e un aspect. Nu se ştie câte dintre tranzacţii se vor finaliza atunci când potenţialii vânzători cam iau la mişto ofertele primite. Când a aflat de cinci sute de mii de euro pentru Budescu, Ioan Niculae a spus că atâta face doar  masa de protocol a afacerii. Apoi s-a auzit de trei sute de mii pentru Nicuşor Stanciu, sumă subţire chiar şi socotită drept adălmaş. Cluburile care-i au pe aceşti tineri vor trage de orice cent, pentru că ele din asta trăiesc, nu câştigă milioane doar din vânzările de bilete. Probabil că după ce se va lovi de mai multe refuzuri, parlamentarul de la Auschnitt va realiza că de fapt are echipă, că nu prea are rost încă să vândă mai mult de un jucător-doi şi să aducă tot atâţia în locul lor. Mai ales că echipele bune din Champions league se definesc nu numai prin valoare, ci şi prin stabilitate.
 

Versiune selectata: mobil / standard