Dom’ Vasile la servici’

25 nov 2011 654 afişări Blog

Proaspăt ieşit sub stare de control judiciar de la malmezon, Vasile Avram ne-a surprins pe toţi. Nu pentru că s-a dus la birou la AMF, ci fiindcă n-a cerut (încă!) să fie repus în drepturi depline la şefia arbitrilor. Unde era numit pe o perioadă determinată, avea o clauză în contract care spunea că, dacă e înlăturat de la putere, urmează să încaseze ceva parale. Dar nu e timpul pierdut, recucerirea redutei CCA e, probabil, următorul obiectiv al asiduului călător cu elicopterul.

Până la Comisie, dom' Vasile a trecut joi pe la cel de-al doilea serviciu al său. Sau, în ordine cronologică, pe la primul. A pătruns în incinta AMF Bucureşti, al cărei preşedinte democratic ales este. "Trăiţi, şefu', bine aţi venit!", i-or fi zis ciracii din poziţie de drepţi. "Ce faceţi, băieţi?" "Bine, la datorie, servim patria!" Următoarea întrebare ar fi fost: "Cum aţi petrecut?", dar nu se cade, asta se întreabă la întoarcerea din concediu, nu de la... ştiţi dumneavoastră.

Aşadar, Avram la lucru, la AMF. Onoare muncii! Ce este AMF? AMF este Asociaţia Municipală de Fotbal Bucureşti, membru afiliat al FRF şi votant în Adunarea Generală a FRF. Carevasăzică, dom' Vasile ocupă o funcţie de conducere în fotbal, în timp ce e judecat în stare de libertate sub control judiciar într-un dosar de luare de mită tot în domeniul fotbal. Cum vine asta, numai Mircea Sandu înţelege, altcineva nu! Adică te saltă DNA-ul, primeşti mandate de 29 de zile unul după altul (două la număr) pe baza acuzaţiei că acolo, la altitudine, ai fi luat un pliculeţ pentru a favoriza nişte chestii care se referă la arbitraj, iar tu intri triumfător pe poarta AMF-ului şi coordonezi o activitate care presupune tot arbitri, arbitraje şi alte lucruri similare!

Bine ar fi ca repejor, cât încă mai e în funcţie, Mircea Sandu să-i redea lui Avram mult dorita Comisie. S-ar face un act de reparaţie istorică (Crăciunescu e, oricum, incomod!), iar dom' Vasile s-ar apuca să pritocească delegările, zelos, inspirat şi imparţial, cum îl ştim. În aşteptarea cartoanelor de şampanie şi a plicurilor livrate în zbor, deasupra Patriei. Onoare muncii, cum spuneam!

Versiune selectata: mobil / standard