Dacă o iei pe piept, ia-o!

27 mar 2013 2584 afişări Blog

Chiar dacă am făcut multe schimbări după Budapesta, mai precis cinci, n-am reuşit nimic! Aici e aici, am avut senzaţia că în capitala Ungariei s-a greşit echipa, dar iată că în Olanda se pare că s-a mai greşit o dată. Practic, meciul de pe ArenA n-a avut istoric, sau poate că a avut doar prin aceea că olandezii şi-au permis fantezia de a evolua în alb.

Supărat probabil după Ungaria, dar probabil că supărat doar pe propria consecvenţă de a nu schimba, la Amsterdam selecţionerul a picat în extrema cealaltă, dându-ni-i spre admiraţie pe Pantilimon, Gardoş, Raţ, Popa şi Tănase. Când procedezi aşa, ca antrenor, înseamnă c-o cam iei pe piept, ori la bal, ori la spital. Şi când schimbi cinci titulari o faci pentru a crea un şoc în echipă, pentru a clătina statuturi de titulari sau de rezerve. Înseamnă a te cam da la ei şi a le spune cine-i şeful. Dacă-ţi iese, eşti mare. Dacă nu, stai şi-ţi iei castanele, ceea ce Piţurcă va trebui să facă de-acum până în septembrie, la dubla cu Turcia şi Ungaria.

Schimbând cinci oameni, Piţurcă n-a reuşit să schimbe şi un sistem de a gândi, de a privi fotbalul. Avem o echipă în care indiferent cine evoluează, cuvântul de ordine e o prudenţă pe care n-o abandonăm nici la 0-1, nici la 0-2, o teamă de noi înşine, o încadrare în propriile limite, care s-a văzut cam pe unde sunt.

N-o să spunem că olandezii ne-au bătut cu oameni de la Manchester United sau Bayern. O să zicem exact ceea ce nu ne convine, că ne-au învins net cu o linie de fund de 20-21 de ani, cu Guzman de la Swansea şi cu Blind, care e clientul obişnuit al lui Adi Popa. Am spus Adi Popa? Am spus! Piticul îndesat adus de la Chiajna, cel mai neexperimentat şi mai puţin plimbat în lume din întregul lot, a fost singurul care a adus o rază de soare într-o echipă înnorată precum cerul înainte de declanşarea codului portocaliu.

Versiune selectata: mobil / standard