Căpitane, căpitanii nu plâng!

25 feb 2012 1209 afişări Blog

De la tine, mijlocaşul Bourceanu, aşteptăm nu numai recuperări din picioarele adversarilor, ci şi pase mai lungi de doi metri. Că dacă scoţi mingea de la ei şi s-o dai tot la ei, n-ai făcut nimic!

De la tine, căpitanul Bourceanu, aşteptăm mult mai mult. Funcţia nu presupune doar purtarea unui accesoriu vestimentar, ci şi conturarea unei personalităţi care să servească drept exemplu colegilor. La finalul meciului cu Twente, ţi-au dat lacrimile. Poate de necaz, poate de presupusă nedreptate, nimeni nu poate preciza de ce plânge atunci când plânge. Reacţie normală pentru un om de rând, dar de neacceptat pentru un căpitan al Stelei. Când l-au lăsat nervii, Mirel Rădoi n-a plâns, ci a trecut cu braţul prin geamuri. Iar alt predecesor celebru, Lăcătuş, plângea doar dacă-l puneai să taie ceapă. I-a văzut cineva pe Puyol, Casillas, John Terry, Gerrard, Totti sau alţi purtători de banderolă plângând, vorba lui Creangă, de sălta cămeşa pe dânşii? Nu! Noi te-am văzut pe tine, căpitanul Stelei cu lacrimi în ochi, de parcă ieşisei de la un film indian, nu de la un meci de fotbal. Păi, dacă plînge căpitanul, încep toţi să plângă şi în loc de prime de joc, banii se duc pe batiste!

Când i-ai dat adunarea lui Duckadam la echipă, depăşindu-ţi clar atribuţiile de jucător, n-ai mai plâns. Păi cum să-l chemi tu pe Duckadam la ordine, o să faci asta când o să-l conduci tu pe el, nu el pe tine, după cum bine a zis Sorin Cârţu. Dacă tot eşti pus pe chemat la Mogoşoaia, de ce nu-l chemi pe Gigi? Ia cheamă-l, că poate vine!

Să nu zici c-ai plâns pentru povestea aia cu Shrek! Pe un mare fotbalist de la Porto îl cheamă Hulk, fără să-l cheme Hulk, ci altfel. Hulk e porecla, omul şi-a asumat-o şi acum aşa-l trece şi UEFA în documente oficiale. Iar atât Hulk, cât şi Shrek, sunt personaje simpatice, cu o doză de bonomie. Copiii mei şi-ai tăi, căpitane, probabil că-l iubesc pe Shrek, colecţionează căni şi abţibilduri cu chipul său. Tu zici c-a fost o exagerare, un neadevăr. E o opinie, după cum şi Shrek pe prima pagină tot o opinie a fost.

Mai spui, căpitane, că banderola e o povară. Greşit! Banderola e o mândrie, o responsabilitate, o recunoaştere a unei personalităţi care merită s-o poarte. Nu trebuie să renunţi la ea, ci să împrumuţi acea bucată de material textil cu o parte din forţa ta de bărbat adevărat. De primit, vei primi înapoi înzecit, poţi fi sigur de asta!

Versiune selectata: mobil / standard